Kızılay ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın birlikte yürüttüğü “Bir Kan Bir Fidan” projesi kapsamında Siirt’te 2014 yılında kan bağışında bulunan 3 bin 850 vatandaş adına, 3 bin 850 adet fidan dikildi.

Siirt Üniversitesi Kezer Kampus alanına dikilen fidanlarla bölgenin yeşil bir geleceğe sahip olması adına önemli bir adım daha atılmış oldu.

Fidan dikim töreninde konuşan Vali Tutulmaz, Geçen haftada Siirt Üniversitesi kampus alanında “Gönül Elçileri Projesi” ile “Bereket Ormanları”nın oluşturulması çerçevesinde, 248 bin 700 adet fidan dikiminin gerçekleştirildiğini, bugünde yaklaşık 4 bin fidanı toprakla buluşturacaklarınıifade etti.

Bir milyon 500 bin adet fidan dikimi ile ilgili projelerin hazırlandığını ve bu fidanların yıl içerisinde dikiminin gerçekleştirileceğini hatırlatan Tutulmaz,“Amacımız, Siirt ilimizde yeşil bir kuşak yaratmaktır. Fidanların dikilmesi yetmiyor, bir de bakımı gerekiyor. Dikilen Fidanların bakımının yapılması konusunda gereken hassasiyetin tüm kurum ve kişilerce yerine getirilmesi gerekiyor.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Fidanlar toprakla buluşturuldu.  (İLKHA)