Adil Hoca İlmi Araştırma Vakfı tarafından “Ezher’den Esere” temasıyla Şehitkâmil Kongre Merkezi düzenlenen programa Bursa İl Müftüsü ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Mehmet Emin Ay konuşmacı olarak katıldı.

Hâfız Serdar Demirtaş’ın Kur’ân-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, Adil Hoca’nın talebelerinden olan Gaziantep Üniversitesi Sani Konukoğlu İlahiyat Fakültesi öğretim görevlisi İsmail Yılmaz’ın selamlama konuşması ile devam etti.

Bursu Müftüsü Mehmet Emin Ay, “Alim ve İlmin Değeri ” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Ay, verdiği örneklerle günümüzde âlimlerin yetişmemesinin sebepleri ve çözüm önerilerinden bahsetti.

Adil Hoca hakkında bilgi veren Adil Hoca’nın talebelerinden Bekir Öztekin’de, Kurra Hafız Adil Özberk Hocanın, Türkiye'de yetişen ender kârilerden olduğunu belirterek, Adil Hocanın Mısır’da Mustafa İsmail, Abdussamed gibi ünlü karilerle beraber ders aldığını ifade etti.

Yesari Horozoğlu’nun şefliğini yaptığı Gaziantep Mevlevihanesi Kültür Derneği İlahi ve Kaside Korosu dinletisinin sonunda Hâfız İbrahim Kocaoğlan ve M. Akif Tuncer tarafından Çifte Ezan okundu.

Program Mustafa Yavuz Yılmaz’ın Kur’ân tilaveti ve Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından yapılan dua ile sona erdi.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)