Suriye`nin Haseki Menacir köyünde evlerine bombaların isabet etmesiyle dışarıda kalan ve köyleri de yanan Mahmut Ailesi, içler acısı bir hayat yaşadı. Kendi vatanlarında evsiz kalan Suriyeli 3 aile Batman`daki akrabalarının yanına yerleştiler.

Batman merkez Yavuz Selim Mahallesi 3553. Sokakta ikamet eden 16 nüfuslu 4 aile, savaştan kaçarak Batman`a sığındıklarını ve hiçbir şeylerinin olmadığını belirterek hayırsever ve yetkililerden uzatılacak yardım eli bekliyorlar.

“Çok zor durumdayız”

4 aile reisi olan 88 yaşındaki baba Muhammed Mahmut, “Suriye`de devam eden iç savaşta köyümüz yakıldı-yakıldı. Köyümüzde evsiz kaldık.Çaresiz Suriye`den kaçıp Türkiye`ye sığındık. Ben iki eşim, çocuklarım, gelinlerim ve torunlarımla beraber Batman`da ikamet eden oğlumun evine yerleştik. Batman`a yeni yerleştik çocuklarım çalışamıyorlar. Benim bir oğlum fırıncıdır, bir inşaatçı ve bir kızım usta kuafördür. İş imkânı verilirse çalışabilirler. Çocuklarımla Batman`a geldik ama yiyecek ve giyecek hiçbir şeyimiz yok. 3 odalı bir evde 16 nüfuslu 4 aile kalıyoruz. Çok zor durumdayız. Hayırsever ve yetkililerden bizlere uzatılacak yardım eli bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. (M. Sait Çelik - İLKHA)