Temizlik ve hijyen bilincinin kazandırılması amacıyla geliştirilen “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” Projesi kapsamında Gaziantep’in Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerinde öğrencilere 2 gün boyunca öğretmen, okul yöneticisi ve yardımcı hizmetler personelinden oluşan toplam 600 kişiye temizlik ve hijyen eğitimi verileceği belirtildi.

Temiz Tuvalet Kampanyası ile Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesine imza atılan projede, sağlık ve hijyen alanındaki çalışmalar da devam ediyor. 15 yılda 8 milyonu aşkın kişiye ulaşılan Temiz Tuvalet Kampanyası’nda Gaziantep’teki tüm öğretmen, okul yöneticileri ve yardımcı hizmetler personeline temizlik ve hijyen eğitimi verildiği öğrenildi.

Şahinbey, Şehitkamil, Araban ve Yavuzeli’nin ardından Nizip, Karkamış ve Oğuzeli ilçelerinde proje kapsamında devam eden hijyen eğitimleri 7-8 Nisan tarihlerinde, gerçekleşecek eğitim programının ilk seansına Nizip İlçe Millî Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş de katıldı. İki gün sürecek eğitimler kapsamında 600 kişiye ulaşılması planlanıyor.

“Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” kampanyası kapsamında Gaziantep sınırları içerisindeki okullarda görev yapan tüm öğretmen, okul yöneticisi ve yardımcı hizmetler personelinin eğitimlerden yararlanması ve toplamda 20 bin kişiye ulaşılması hedefleniyor.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)