Diyarbakır valiliğinin Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı verilerine dayanarak yaptığı açıklamada yurt dışından getirilen Türkiye’de kiralandıkları, kullanıldıkları, satıldıkları ve modifiye edilerek söküldükleri tespit edilen 8 adet lüks araca el konulduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, son günlerde yurt dışından geçici ithalat rejimi ile getirilen ikinci el lüks araçların geçici ithalat rejimine göre yasak olmasına rağmen vekâlet veya satış gibi yöntemlerle hak sahibi olmayan şahıslar tarafında Türkiye’de kiralandıkları, kullanıldıkları, satıldıkları ve modifiye edilerek söküldüklerinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada devamla, tespit edilen bu araçlar ve hak sahibi olmayan kullanıcıları hakkında işlem yapılmak üzere gerekli araştırmalara başlanıldığı belirtildi.

Açıklamada son olarak; Diyarbakır İl jandarma komutanlığı tarafından değişik tarihlerde yapılan yol arama ve kontrol faaliyetlerinde toplam 8 adet ikinci el lüks aracın ele geçirildiği belirtilerek, ele geçirilen araçlar ile ilgili 8 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığı belirtildi.

Ele geçirilen araçlar ile ilgili olarak da 8 şahıs hakkında da işlem yapıldığı belirtildi. (İLKHA)