Peygamber Sevdalıları Platformu Gaziantep İl Koordinatörlüğü tarafından, Gaziantep`in Nurdağı ilçesi Sakçagözü Beldesinde “Eşsiz Önder Hz. Muhammed (sav)” temasıyla Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Sakçagözü beldesi meydanında gerçekleştirilen program, İbrahim Bakır Hoca'nın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Mevlid-i Şerifin okunmasıyla devam eden etkinlikte İnzar İlahi Grubu sanatçıları ve Kız İlahi Grubu ilahi ve ezgiler seslendirdi. Halkın da ilahi ve ezgilere salâvatlar getirerek eşlik ettikleri görüldü.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Köy Komitesi Başkanı Abdulbaki Kanık, artık Muhammedi (sav) sevdanın ulaşmadığı, salât ve selamların okunmadığı hiçbir yer kalmadığına vurgu yaptı.

Programa konuşmacı olarak katılan Nurettin Şirin Hoca, Nisan ayının herkes için bir şeyler ifade ettiğini belirterek, “Kimileri Nisan ayını baharın gelişi diyerek kutlar. Kimileri Nisan`a şakalar ile başlar. Kimileri de başka bayramlar olarak ilan ederler. Fakat Hz. Muhammed'e (sav) tabi olanlar için Nisan ayı insanlığın tek önderi olan Hz. Muhammed'in (sav) viladet yıldönümünü ifade eder. İnsanlığın kurtuluş rehberi olan Hz. Muhammed'i (sav) anlama, tanıma ve O`nun hayatını yaşamayı ifade eder.” dedi.

“O`nu tanır ve onu anlarsak eşsiz önder olarak kabul ederiz”

Nisan ayının Müslümanların Hz. Muhammed'e (sav) olan sevgisini daha da pekiştirdiği ay olduğuna dikkat çeken Şirin, “Bizlerin bu ay ve her ay Peygambere olan sevgimizi ve itaatimizi kontrol etmemiz gerekir.  Tabi ona olan sevgimizi ispat etmek için ilk önce onu tanımamız ve onu anlamamız gerekir. Çünkü kişi tanımadığı kişiyi kendisine önder olarak kabul etmediği gibi kendisine hiçbir faydası olmayan önderleri takip etmeye başlar. Bundan dolayı biz Müslümanlar olarak onu iyi tanımalı ve anlamalıyız. Eğer onu tanır ve onu anlar isek kendimize onu eşsiz önder olarak kabul ederiz.” şeklinde konuştu.

“Sahabenin Peygambere olan sevgisini iyi anlamalıyız”

Peygamberi sevmenin yolunun ona itaat etmekten geçtiğini vurgulayan Şirin, “Bizler ona sevgimizi ispat ettiğimiz gibi ona itaat etmek mecburiyetindeyiz. Peygamberi sevmek için sahabenin Peygambere olan sevgisini iyi anlamalıyız. Çünkü sahabe Peygamber Efendimize ‘Anam babam sana feda olsun` sözlerini sarf ederken onların bu sözleri kuru sözlerden ibaret değildi. İşte bundan dolayı bizler de ona olan sevgimizi, itaatimizi ve onu kendimize önder olarak kabul ettiğimizi bu meydanlarda olduğu gibi yılın her günü ispatlamalıyız.” diyerek konuşmasını yaptığı dua ile sonlandırdı.

Konuşmaların ardından, Gaziantep Grup İnzar sanatçıları, seslendirdikleri ilahiler ile meydandaki halka coşku dolu dakikalar yaşattığı görüldü. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)