Alevi Konferansı'nın açılışında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın "Zorunlu din dersi kaldırılsın" sözü, tepkilere neden oldu. Duruma yazılı basın açıklamasıyla tepki gösteren AK Parti Batman İl Başkanı Diyaettin Uçar, Demirtaş’ın gerçek yüzünü gösterdiğini söyledi.

Uçar, son günlerde kendini Kürtlerin temsilcisi olarak tanıtan bazı çevrelerin İslamiyet’e olan kinlerini demokratik hak ve görüş perdesi altında gizleyerek milletin İslam’la olan bağını kesmek istediklerini belirtti.

“BDP ve yöneticileri dini değerlere saldırmaktadırlar”

Avrupa’da ailelerin çocuklarını daha küçük yaşlarda kiliselere götürerek dini gelişimlerine katkıda bulunduklarını belirten Uçar, “Hal böyle iken bizim ülkemizde çocuklarımıza devlet eli ile verilen din dersleri bazı kesimlerin siyasi malzemesine dönüştürülmek istenmektedir. Batman ve Diyarbakır illerinde dini inançlı kimselerden oy isterken kendilerini dine hürmetkârmış gibi göstermeye çalışan BDP ve yöneticileri Alevilerden oy isterken ilk evvel bizlerin dini değerlerine saldırmaktadırlar. Bu durumun son örneği Selahattin Demirtaş'ın Halkların Demokratik Kongresinin düzenlemiş olduğu Alevilik konulu bir programda açılış konuşmasını yaparken verdiği beyanattır.” dedi.

“Bu millet Müslüman olmakla övünmektedir”

Din dersinin bir baskı aracı olduğunu ifade eden Demirtaş’ın gerçek yüzünü gösterdiğini vurgulayan Uçar, açıklamasına şu ifadelere yer verdi: “Bizler bin 300 yıldır İslam’a hizmet etmiş bir milletin evlatlarıyız. Bizim ilk övünme kaynağımız dinimize ve namusumuza olan düşkünlüğümüzdür. Hazreti Ömer zamanından bu yana bu millet İslam olmakla Müslüman olmakla övünmektedir. Bu bizim örfümüze ve geleneklerimize de hakim olan bir düsturdur. Edebiyatımızın en büyük örneklerini veren Feqiyeteyran, AhmedeXani, Molla camii, Melaye Cıziri ve Mevlana Xalid aynı zamanda toplumumuzun dini önderleridir. Toplumun kültür hayatını düzenleyen bu mümtaz şahsiyetler aynı zamanda sürdürdükleri dini yaşamla da halkımıza önderlik etmişlerdir.”

“Bu millet Müslümandır, mayası İslamiyet ile yoğrulmuştur”

“İslam dini, bizim kimliğimizin ayrılmaz bir parçasıdır” diyen Uçar, “AK Parti olarak biz Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya çalışan bu kesimleri kınadığımızı, görüşlerini paylaşmadığımızı en yüksek sesle haykırıyoruz. Bu millet Müslüman'dır, mayası İslamiyetle yoğrulmuştur. Ve milletimizin gayesi de dindar nesiller yetiştirmektir. Tabiî ki milletimizin oyları ile seçilen hükümetimiz de milletimizi temsil makamında olduğundan Müslüman ailelerin çocuklarına dini eğitimlerini verme yönünde her türlü kolaylığı sağlayacaktır. Din derslerinin okullarda verilmesi de bu kapsamdadır.”(İLKHA)