25. Dönem Milletvekili Seçimleri için YSK`ya başvuru yapan Bağımsız Milletvekili adayı Av. M. Mehdi Oğuz Van Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.

Yaptığı basın açıklamsında, Hür Dava Partisi olarak seçim barajı nedeniyle  bağımsız adaylarla seçime girme kararı aldıklarını söyleyen Mehmet Mehdi Oğuz, “Maalesef ülkede farklı düşüncelerin mecliste temsil edilmesine engel olan yüzde10`luk bir seçim barajı engeli var. Temsilde adaleti  engelleyen baraj zulmünü aşabilmek için, parti olarak değil, bağımsız adaylarla seçimlere katılma kararı aldık. Allah kısmet ederse meclise gidecek adaylarımızın bir görevi de temsilde adaletin sağlanmasını engelleyen seçim barajını kaldırmak için çalışmak olacaktır. Zira parti programımızda belirttiğimiz üzere; temsilde adaletin sağlanmasını engelleyen seçim barajının tamamen kalkması gerekir. Her ne kadar yüzde 10 seçim barajını önümüze engel olarak koysalar da biz inanıyoruz ki halkımız “Hür Adayları” bağımsız olarak meclise gönderecektir” dedi.

“Seçim barajının tamamen kalkması gerekir”

Seçim barajının temsilde adaletin sağlanması için engel olduğunu söyleyen Oğuz; “
Oğuz; “Hür Dava Partisi siyaset sahnesinde yeni olmasına rağmen bugüne kadar yapmış olduğu tespit ve uyarılar ile verdiği mesajlarla, Türkiye siyasetine ciddi anlamda katkı sağladı. HÜDA PAR`ın Yapmış olduğu uyarıların ve ortaya koyduğu tespitlerin ne kadar haklı olduğu bir bir ortaya çıktı. Yine HÜDA PAR`ın parti programının önemi bugün birçok siyasi tarafından ifade edilmektedir. Bu nedenle ülke siyasetinde daha etkili olmak ve sorunların çözümünde daha aktif rol almak için HÜDA PAR`ın desteklediği Hür Adayların mecliste olması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için “Mecliste Söyleyecek Sözümüz Var” diyoruz” dedi.

“Meclise yer alıp İslami muhalefet boşluğunu doldurmak istiyoruz”

Hür Adaylar olarak mecliste İslami muhalefeti dolduracaklarını söyleyen Oğuz; “Yine mecliste bir İslami temsiliyet sorunu, İslami muhalefet boşluğu var. ‘Hür Adaylar' olarak meclise yer alıp İslami muhalefet boşluğunu doldurmak istiyoruz. Bugün birçok kesimin üzerinde ittifak ettiği üzere, Türkiye`de bütün kimliklerin ve farklı inanç kesimlerinin özgürce bir arada yaşayabilmesi ancak İslam Bayrağı altında mümkündür. Maden en üst bayrak İslam bayrağıdır. Madem ülkenin farklı kesimlerini bir arada tutacak ana maya İslam`dır. O halde İslami değerlerin savunucu olacak ve bu değerlerin işlerlik kazanması için çalışacak İslami bir muhalefete büyük bir ihtiyaç vardır. Burada muhalefetten kastımız sisteme muhalif olmaktır. Bu anlamda sistemin haksız uygulamalarına kim karşı durursa ve sistemin hak ve adalet üzerine değişmesi için çalışırsa bunu yapan iktidar partisi olsun muhalefet partileri olsun biz Hür Adayalar olarak İslami muhalefet adına ona destek vereceğiz. Ancak kim de sistemin haksızlık ve zülüm üzerine kurulu düzeninin devamından yana olursa ona da muhalif olacağız. Mazlumdan yana zalime karşı olacağız. Bunun içinde “İslami Muhalefet Adına Söyleyecek Sözümüz Var” diyoruz” ifadelerini kullandı.

“Halkımızın huzuru için barışı için büyük fedakârlıklar yaptık”

HÜDA PAR olarak halkı düşündüklerini ifade eden Oğuz; “Yine bugün halkımız barış istiyor huzur istiyor. HÜDA PAR olarak bugüne kadar halkımızın huzuru için barışı için büyük fedakârlıklar yaptık. Bize yapılan yüzlerce saldırıya rağmen halkımızın huzuru bozulmasın, barış iklimi hâkim olsun diye sabrettik. Bununla birlikte halkımızın zalimlerin insafına terk edildiği zamanlarda ise her türlü bedeli göze alarak halımıza sahip çıktık. İnşallah bundan sonra da sahip çıkacağız Allah`ın izniyle. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

“Halkın adalete olan güveni %20`lere kadar düşmüş durumda”

Halkın adalete olan güvenin azaldığını söyleyen Oğuz; “Yine bu ülkenin en temel sorunlarından biri de ‘Adalet' sorunudur. Çünkü hakları gasp edilmiş insanlar, mazlumlar, mağdurlar halen adalet bekliyor. Hukuk mazlumdan, mağdurdan değil üstünden ve güçlüden yana işliyor. Üstünlerin hukuku var ama mağdurun hukuku yok. Darbelerin mazlumları ve mağdurları halen ezilmeye ve haksızlık yaşamaya devam ediyor. Bugün yapılan kamuoyu yoklamalarda halkın adalete olan güveni %20`lere kadar düşmüş durumda. Adalet sadece mahkemelerde yaşanan bir sorun değil idarede de yaşanan bir sorundur. Ülkenin gelir dağılımında halka çok az pay düşüyor. Gelir dağılımının yüzde 80'ini yüzde 20'lik bir sınıf alıyor ve servetine servet katıyor. Ama yüzde 80'lik kısım yüzde 20'lik paya mahkûm ediliyor.  Bunun için Hür Adaylar olarak “Barış Ve Adalet İçin Söyleyecek Sözümüz Var” diyoruz” dedi.

“Türkiye İçin, Kürdistan İçin Söyleyecek Sözümüz Var”

Oğuz; “Türkiye`de sistemin 95 yıllık uygulamalarından dolayı Türk`ü, Kürd`ü, Laz`ı Ve Çerkez`iyle bütün halkımızın yaşadığı haksızlıklara ve adaletsizliklere karşı halkımızın sesi olacağız Allah`ın izniyle. Yine Parti programımızda ortaya koyduğumuz somut çözüm önerilerimizle Kürt Meselesinin adalet temelinde çözümünü gerçekleştirmek için katkı sunmak istiyoruz. Bunun için Hür Adaylar olarak “Türkiye İçin, Kürdistan İçin Söyleyecek Sözümüz Var” diyoruz”dedi.

Mehmet Mehdi Oğuz Kimdir?

1973 yılında Van'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Van'da tamamlayan Oğuz, Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. 1998 yılında Hâkimlik Sınavı'nı kazanan ve Hâkimlik stajına başlayan Oğuz, 2000 yılında 28 Şubat uygulamaları kapsamında görevden alındı. Kapatılan Mustazaf-Der'in Van şube başkanlığı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. HÜDA PAR'ın kurucu üyesi olan Oğuz, halen HÜDA PAR'ın Genel İdare Kurulu Üyeliği görevini yürütmektedir. 2014 yerel seçimlerinde HÜDA PAR'ın Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. İngilizce bilen Oğuz, evli ve üç çocuk babasıdır. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)