Açlık ve kuraklıkla mücadele eden Somali halkı, her şeye rağmen Kurban Bayramı`nı coşkuyla kutlanırken Türkiye`den vekalet verilen kurbanlar da kesildi..

Bayram namazını İslam Birliği Camii`nde kılan Cumhurbaşkanı Ahmed, yoğun güvenlik önlemleri altında camiye geldi.

Bayram namazı için başkent Mogadişu`nun en büyük camisi olan İslam Birliği Camii`ne gelen Somalililer, avluya Afrika Birliği ve Somali askerlerince aranarak alındı.

Avluda da üç ayrı noktada elle ve dedektörle aranan Somalililerin üzerinde bulunan bıçak ve bastonlara el konuldu.

Somali Cumhurbaşkanı Şerif Ahmed de camiye Afrika Birliği`ne ait zırhlı araçların eşliğinde makam aracıyla geldi. Cami içinde de sivil asker ve polisler tarafından geniş güvenlik önlemi alındığı görüldü.

Bayram namazına Somali Başbakanı Abdulveli Muhammed Ali ile çok sayıda bakan ve milletvekilinin yanı sıra Türkiye`nin Mogadişu Büyükelçisi Cemalettin Kani Torun ve Kurban Bayramı için Mogadişu`da bulunan Türk sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

KURBAN KESİMLERİ BAŞLADI

Namazın ardından Türk sivil toplum kuruluşları da vekaletle kurban kesimine başladı. Aralarında Türkiye Diyanet Vakfı, Kızılay, Kimse Yok Mu Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Yardım Eli Derneği`nin de bulunduğu onlarca sivil toplum kuruluşu Mogadişu`da bayramın 3 günü kurban keserek, halka et dağıtacak.

Kaynak: Ajanslar