Dicle Üniversitesi Sosyal Aktiviteler ve Eğitim Kulübü tarafından organize edilen ‘Bir Fırsatını Bulup Her Yerde Allah`ı Anlatmak Lazım` adlı konferansa yoğun ilgi gösterildi.

Dicle Üniversitesi kongre merkezinde yapılan etkinliğe yaklaşık 2 bin 500 kişi katıldı.

“Herkesin Allah`ı anlatması gerekiyor”

İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Rıfat Ablay`ın seslendirdiği ilahilerle başlayan program da ‘Bizim bir derdimiz var. Derdimiz Allah`ı anlatmak` şiarıyla ilk konuşmayı yapan Ceyhun Hamit Yılmaz, “Bunun için ‘Sözler Köşkü` adlı merkezimizde seminerler veriyoruz. Diyarbakır`da olmaktan ve Dicle Üniversitesinde bizi dinlemek için gelen kalabalığı görmekten mutluluk duydum. İzmir`de sadece Cuma namazları kalabalık olur ama bugün Diyarbakır`da gördük ki burada namaz aşkı vakit tanımıyor. Camiler tıklım tıklım, abdesthanelerde sıra bekleniyor. Diyarbakır`da yaşadığınız için çok şanslısınız. Bu devirde gençler imanlarını yakıyorlar. Herkesin Allah`ı anlatması gerekiyor. Müslüman diğer Müslüman kardeşinden sorumludur.” dedi.

“İslam`ı anlatmak bizim için farzdır”

Sonrasında sahneye çıkan Ahmet Furkan Çakır ise, “Bizim bir derdimiz var! Sokaklarda imansızlık kanserine kapılmış olanlar bizim derdimiz. Biz bugün sizinle dertleşmeye geldik. İnternette, sosyal medyada gezinirken, otobüs durağında beklerken, bulunduğumuz her yerde namazı ve imanı anlatmanın Müslüman için farz olması gerekiyor. Cennet için, cennette birlikte gitmek için sizde bir fırsat oluşturun. Büyüğe ve küçüğe Allah`ı anlatın” çağrısında bulundu.

“Kuran`ı okuyup tefsirini idrak edelim”

Son olarak sahneye çıkıp namazı anlatmanın ve yaşamanın önemine vurgu yapan Fatih Yağcı ise şunları dile getirdi:

“7 milyar insanın olduğu bu dünyada 5 buçuk milyar gayri Müslim`in olmasından rahatsız oluyorum. Başkasının günahı beni uykusuz bırakıyor. Dünyada ya iman davası içinde olunması gerekiyor, ya da imanı televizyondan öğrenip monoton bir iman yaşamaya mahkûm olunuyor. Kuran`ı okumanın yanı sıra tefsirini ve manasını da idrak etmek önemlidir. Bu konuda hepimiz duyarlı olalım.”

Sohbetlerin ardından program soru -cevap şeklinde son buldu. (İLKHA)