Çankaya Köşkü'nde yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisine yönelik istifa çağrısına sert cevap verdi.

Bir soru üzerine Gökçek'in kendisiyle ilgili twitler attığını hatırlatan Arınç, "Bu terbiyesizce bir açıklamadır. Bana arkadaşlarımız Gökçek kim siz kimsiniz muhatap almaya gerek yok dedi. Allah kısmet ederse bu görevde olmayacağım sadece emekli maaşıyla geçinen biri olarak Ankara'nın sokaklarında gezeceğim. Beni istifaya çağırmak kimsenin haddi değil. Benim Gökçek'e değil ama eşine büyük bir saygım var. Gökçek'le ilgili konuları 8 Haziran'dan sonra konuşmak isterim. Koltuk sevdasında değilim, AK Parti'yi yıpratacak bir şey içinde olmam. Gökçek benim istifamı isteyecek kadar haysiyetli bir adam değildir." dedi.

Sevdasının koltuk sevdası olmadığını bu dava için ömrünü feda ettiğini dile getiren Arınç, "Bu çağrıda bulunmak senin hakkın değil haddin de değil." İfadelerini kullandı. 

Gökçek'in oğlunun vekilliğini garantiye almak istediğini belirten Arınç, "Bir yerlere yaranmak istiyor oğlunun milletvekilli adaylığını garantilemek istiyor. Bunlar bel altı işlerdir." dedi. 

Paralel yapıyla ilgili iddialara da cevap veren Arınç, Herkes benim cemaate karşı görüşümü bilir ama 17 ve 25 Aralık davalarından sonra hükümetin yanında oldum. Gökçek Belediye Başkanlığı döneminde oy isterken bu yapının kucağına oturmuştur. Onlara yurt yerleri vermiştir. Ankara'yı parsel parsel satmıştır. 30 Mart'a kadar bu paralel yapıyla ilgili ağzından bir kötü söz çıkmamıştır. Verdiği yerleri iptal etmek için mahkemelerde koşmaktadır. 

8 Haziran'dan sonra hesabını soracağını ifade eden Arınç, Birileri arkadan kuklacılık yapmak istemişse benim kulaklarım iyi duyar. Bana bunu saldırtanları 8'inden sonra çıkarırım.  (İLKHA)