Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından, Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıklar Hastanesinde enfeksiyon riski taşıdığı iddia edilen yenidoğan servisiyle ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.   

Yapılan açıklamada, bir bebeğin hayatını kaybetmesi üzerine enfeksiyon tespit edildiği belirtilerek, “Birliğimize bağlı Batman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yenidoğan yoğun bakım servisinde, yatmakta olan bir prematüre bebek, 15 Mart tarihinde vefat ettikten sonra alınan kan kültüründe enfeksiyon ürediği tespit edilmiştir. Bunun üzerine yenidoğan yoğun bakımda bulunan bütün hastalardan kan kültürü alınmış olup, şu ana kadar herhangi bir hastada üreme olmadığı görülmüştür.” denildi.

Hastaların genel sağlığı açısından, yenidoğan uzmanı, enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanlarıyla birlikte değerlendirmelerin yapıldığı belirtilen açıklamada, yapılan değerlendirmeler sonucunda, yenidoğan servisinde dezenfeksiyon işlemleri tamamlanıncaya kadar tedbiren yeni hasta alınmadığı belirtildi.

Açıklamada devamla, “Serviste yatan hastaların bir kısmı hastanenin başka servislerine yatırılmış, bir kısmı ise diğer merkezlere transfer edilmiştir. Hastanenin genelini kapsayan dezenfeksiyon çalışmalarına bekletilmeksizin başlanmıştır. Yenidoğan servisinin kapatılması durumu söz konusu değildir. İlgili sağlık tesisimiz, 14 pediatri, 1 yenidoğan uzmanı ile hizmetlerine devam etmektedir. Dezenfeksiyon ve bakım işlemleri tamamlanan yenidoğan servisinde hasta kabulüne en geç 24 Mart Salı günü başlanacaktır.” ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)