Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü tarafından, denetimli serbestlik yasası kapsamında tahliye olan şahıslar için kütüphane açıldı.

 

Kütüphane açılışına, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Denetimli Serbestlik İl Müdürü Fatih Konuş, Diyarbakır D Tipi ve E Tipi cezaevi müdürleri ve çok sayıda adliye bürokratı katıldı.

“Kitaplardan 20 bin insan faydalanacak”

Denetimli serbestliğine hükmedilmiş olan mahkûmların takiplerini dışardan yaptıklarını dile getiren Denetimli Serbestlik İl Müdürü Fatih Konuş, asıl amaçlarının insanların topluma adaptasyonlarını kolaylaştırmak olduğunu belirterek, denetimli serbestliğe tabi tutulanların daha sosyal olmalarını sağlamak için böyle bir uygulamaya başladıklarını söyledi.

Konuş, “Kitap okuma alışkanlığı ve uzmanlarımızın çalışmaları neticesinde büyük bir eksiklik daha giderildi. Bize gelen birçok kişinin kitap okuma noktasında sıkıntılar yaşadıklarını görüyoruz. Bu çalışmalarımızda zorunlu da olsa kitap okuma alışkanlığı oluşturmaya çalışıyoruz. Bu anlamda, kendi bünyemizde kütüphane oluşturulalım istedik. Çok fazla kitap kaynağına sahip değiliz ancak zaman içerisinde daha iyi hale geleceğine inanıyorum. 2015 yılı içerisinde 20 bine yakın şahıs bu kitaplardan faydalanacak .” dedi.

“Diyarbakırlı mahkûmların kitap okuduğunu göstermek istiyoruz”

Amaçlarının hükümlü kişilerden istifade etmek ve onları tekrar topluma kazandırabilmek olduğunu kaydeden Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz ise, bu kapsamda gündemlerine değişik tedbirlerin de uygulanabileceğini söyledi.

Solmaz, “Özellikle kitap okunmasını tavsiye ediyoruz. Bu uygulama Diyarbakır’ın kitap okuduğunu göstermek adına bir adımdır. Cumhuriyet Başsavcılığı olarak denetimli serbestlik kapsamındaki arkadaşların da kitap okuduğunu göstermek açısından bu salonu açtık. Cezadan ziyade bir tedbir olarak açtık. Bunun dışında farklı tedbirlerde var. Kahvehaneye ve içkili bir yere gitmemeleri de bir tedbirdir. Buna benzer farklı tedbirler var. Bunlardan en güzeli kitap okumaktır.” İfadelerini kullandı. (Emrah Deniz/Ali Fidancı - İLKHA)