Gaziantep Şahinbey Belediyesi tarafından 2009 yılından bu yana devam eden “Evlilik Okulu” projesi kapsamında evlenecek olan ve evli çiftlere evlilik hakkında bilgilendirici eğitimlerin verildiği ifade edildi. Bu eğitimlerin aile yapısının sağlam temeller üzerine kurulması ile toplumdaki aile yapısının bozulmaması için verildiği belirtildi.

Şahinbey Belediyesi nikâh salonunda yapılan son eğitime, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezinden Psikolojik Rehber Danışmanı Sabri Özdemir ve İl Müftülüğünden İl Vaizi Abdullah Canmaya katıldı.

2009 yılında başlayan Evlilik Okulu projesiyle sağlam aile temelleri oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Tahmazoğlu, “Amacımız sağlıklı, mutlu ve huzurlu evliliklerin kurulması ve eşler arasında iletişimi arttırmaktır. Şahinbey Belediyesi olarak mutlu evliliklerin kurulması ve boşanmaların yaşanmaması adına bu tür projelere büyük önem vermekteyiz.” dedi.

Evlilik okulu eğitim seminerine katılan çiftler ise eğitimler sonrasında aile içi iletişimin önemini anladıklarını belirterek, Evlilik Okulu`na katıldıktan sonra birbirleriyle olan diyaloglarının geliştiğini ve birbirlerini daha iyi anladıklarını ifade ettiler.

Eğitimin ardından katılımcılara sertifikaları verildi.  (İLKHA)