Müslümanlara yönelik zulüm kaldığı yerden devam ediyor. 28 Şubat kararları mağdurlarından olan Yasin Demir hasta annesinden 13 yıldır uzakta cezaevinde. 13 yıldır evlat hasreti çeken Muhteber Demir, tedavi gördüğü Doğubayazıt Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesinde ölmeden önce dünya gözü ile özlemle beklediği Yasin`ine kavuşmayı arzuluyor.

Karaciğer rahatsızlığından dolayı Doğubayazıt Devlet Hastanesi Yaşar Eryılmaz Hastanesi Göğüs Servisinde tedavi gören Muhteber Anne, karaciğerinin birbölümünü kaybetmiş durumda.

Evlat hasretinden hastalığı daha da ağırlaşan Muhteber Anne gözü yaşlı, gönlü yanık bir şekilde kendisi ve evladına çektirilen acının artık son bulmasını istiyor.

87 yaşındaki Muhteber anne, hasta yatağında, ömrünün son demlerini yaşadığına inandığını ve artık oğlunu görmek istediğini ifade ederek şöyle konuştu: "Oğlum hasta cezaevinde ben de hastayım hastanedeyim. Yıllardır oğlum benden uzakta tutuluyor. 13 yıldır oğlumu tek bir sefer görememişim. Artık bu zulme son verilsin. Bizim bu acımız, çektiklerimiz yeter artık. Cumhurbaşkanına sesleniyorum, bu haksızlıkları görsün. Benim evlat hasretime son versin. Yasin`imi serbest bıraksın. Daha hayatta iken son defa oğlumun gözlerinin içine bakayım. “

Kronikleşmiş Hepatit B ve Delta Süper Enfeksiyonları hastalığına yakalanan 28 Şubat dönemi mağdurlarından Yasin Demir, hastalığı ölümcül olması ve tahliye edilmesi gerektiğine yönelik raporlar verilmesine rağmen Ankara 2 Nolu F Tipi Kapalı Cezaevinde hukuksuz bir şekilde yıllardır tutuluyor.

Anne Muhteber Demir, Türkçe bilmediği için 2009 yılına kadar oğlu ile telefonda da konuşamamış, 2009'da yasanın değiştirilmesi ve cezaevinde telefonda Kürtçe konuşmanın serbest bırakılmasıyla oğlu Yasin Demir'le ilk kez konuşmuştu. (Ömer Adıgüzel/Ramazan Zeren - İLKHA)