Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği, Türk Ostomi Cerrahi Derneği, Çukurova Üroloji Derneği katkılarıyla 2 gün süren sempozyum Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip. İlk kez farklı branşlarda cerrahların bir araya gelmesiyle toplanan bilim insanları, değişik konularda sunumlarını yaparak ve bildirilerini yayınlayarak Pelvik taban hastalıklarını bilimsel açıdan ele aldı.
Sempozyum Başkanlığını Çukurova Üniversitesi Genel Cerrahi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ömer Alabaz yaparken, Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı, ÇÜ Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Cansun Demir ve ÇÜ Üroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Profesör Doktor Atilla Arıdoğan branş başkanı olarak sempozyuma katkı verdi.
Sempozyuma Farklı Branşlardan Cerrahlar Katıldı
ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Rektör Başdanışmanı Profesör Doktor Metin Yavuz ile yerli ve yabancı üniversitelerden 300’e yakın akademisyenin katılımı ile gerçekleştirilen sempozyumun açılış konuşmasını Sempozyum Başkanı Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ömer Alabaz yaptı.
Profesör Doktor Alabaz, sempozyumun farklı branşlardaki cerrahların bir araya gelerek yapılmasının önemine değinerek, yabancı bilim insanlarının da sempozyuma katılmasının ve güncel konuları tartışmasının önemli olduğunu söyledi.
Sempozyumun multudisipliner bir çalışma olmasının tıp bilimine katkı koyacağını belirten Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Şeref Erdoğan da, Türkiye’de ilk kez genel cerrahi branşı ile birlikte kadın hastalıkları ve ürolojinin ana branş olarak yer aldığı toplantıya katkı koyan konuklara teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından yerli ve yabancı birçok üniversiteden gelen akademisyenler kendi branşlarında sunumlar yaparak güncel konuları tartıştı.
Pelvik Taban Nedir?
Pelvik taban, bir grup kas ve bağ dokudan oluşan, makat-anüsü ve idrar yolunu çevreleyerek dışkı-idrar kontrolüne yardımcı olan ve pelvis içinde yer alan organlara (mesane-idrar torbası, vajen, rahim-uterus, kalın bağırsak son kısmı/makat-rektum/anüs) destek sağlayan bir yapıdır. (İLKHA)