Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, beraberindeki bir heyetle Erbakan Vakfı İstanbul Şube   Başkanı Hüseyin Terzi`ye iade-i ziyarette bulundu.   

Vakıf merkezinde sıcak bir ortamda yapılan görüşmede çözüm süreci ve yaklaşan genel seçimler ele alındı.

Çözüm sürecinde hükümetin izlediği yanlış politikalara değinen HÜDA PAR  İstanbul İl Başkanı Erdal Elibüyük, “ Hükümetin çözüm sürecinde izlediği politika şeffaf değildir. Kalıcı ve gerçek bir çözümden söz edilecekse, bölgede bulunan tüm siyasi aktör ve STK`lar ile görüşülmesi gerekir. HÜDA PAR olarak çözüm sürecinde sorunlara İslami bir bakış açısıyla bakılması gerektiğini savunuyoruz. Meseleye sadece ırk üzerinden yaklaşmak yerine, halkımızın özü olan İslami pencereden bakılmalıdır. Aynı zamanda meseleye insani olarak yaklaşılmalı, verilecek haklar bir lütuf olarak görülmekten vazgeçilmeli ve aynı zamanda pazarlık konusu da yapılmamalıdır” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbakan Vakfı İstanbul Şube Başkanı Hüseyin Terzi ise, “ Hangi coğrafyada bulunursa bulunsun, nerede bir zulüm varsa, ona karşı gelmeliyiz. Müslümanların birbirlerinden başka dostu ve yardımcısı yoktur. 6-8 Ekim`de HÜDA PAR camiasının duruşunu da takdirle karşıladık. Temennimiz bu vahşet senaryolarının bir daha yaşanmamasıdır. Hükümet de çözüm sürecinde izlediği yanlış siyasetten derhal vazgeçmeli, bölgenin asli unsuru olan İslami kurum ve kuruluşları sürece dahil etmelidir.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)