Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Nusaybin Ilçe Başkanlığı, 27.yıl dönümü munasebetiyle Halepçe şehidlerini andı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapan İlçe Başkanı Halil Talayhan imzasıyla yapılan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“27 yıl önce sırf müslüman ve Kürd oldukları için dünyanın gözü önünde kadın, çocuk, yaşlı demeden, 5 bin insan Abd uşağı Irak sosyalist Baas Partisi lideri Saddam Hüseyin`in emriyle hunharca katledildiler.Bu katliam müslümanlar için ne ilk, nede sondur.Bundan önce Suriye sosyalist Baas Partisi tarafından Hama katliamı, Sırplar tarafından Bosna, Budistler tarafından Myanmar, TC uçakları tarafından Roboski, yine Esad tarafından Suriye`de kimyasal silahlarla ve varil bombalarıyla gerçekleşen katliamların yanında, Filistin, Mısır ve daha nice katliamlar gerçekleşmiştr. Tüm bunlar müslüman ve mustaz`af oldukları için bu halklara reva görülüyor.  

Her ne olursa olsun bizler, insani ve Islami sorumluluğumuzun bilinciyle başta Halepçe katliamı olmak üzere bu vahşeti unutturmayacak, her platformda dile getireceğiz. Zalimler şunu çok iyi bilmelidirler ki, onların zulmü varsa, bizim de Allah`ımız var. Sözde insan hakları savunucusu batı emperyalistleri ve sömürgeci güçler, Islam ümmetinin başına musallat ettikleri bu gerici ve faşist diktatöörlerle, asla amaçlarına ulaşmayacaklardır

Halepçe katliamında hayatını kay beden tüm şehidleri rahmetle anıyor, başta müslüman Kürd halkı olmak üzere, özelde tüm şehit ailelerinin başı sağolsun. Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın"     (Cihat Şayik-İLKHA)