Gaziantep’te Şehitkâmil Belediyesi tarafından Çölyak Hastalığı bulunan 114 kişiye, 9 kilodan oluşan gluntesiz un dağıtımı yapıldı. Dağıtımlar sonrası açıklamada bulunan Belediye Başkanı Rıdvan Fadıoğlu, un yardımlarına 3 ayda bir devam edeceklerini söyledi.

Fadıoğlu, “Şehitkâmil bölgesinde ekiplerimiz tarafından tespit edilen Çölyak Hastası kardeşlerimize şu anda un yardımı yapıyoruz. Her 3 ayda bir bu yardımı devam ettireceğiz. Gönül ister ki onlara bunu ekmek olarak verelim. Ama bizim böyle bir ekmek ünitemiz yok. En azından çölyak hastalarına glütensiz unları temin etme noktasında arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar.” dedi.

Belirli aralıklarla çölyak hastalarına un ulaştırmaya gayret göstereceklerini belirten Fadıloğlu, “Tespit edilen şu anda 114 hastamıza un dağıtıyoruz. Tabi talep doğrultusunda 200 kişiye kadar da çıkabileceğini tahmin ediyoruz. İnşallah belirli aralıklarda kardeşlerimize, yavrularımıza bu unu ulaştırmaya gayret göstereceğiz. Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin diyorum. Hastalarımızın sağlıklı beslenebilmeleri adına un desteğimizi devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)