Bingöl Kalem, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği (Kalem-Der) tarafından ‘Dünya Mustazaflar Haftası` münasebetiyle açılan resim sergisi sürüyor.

Merkez Sanat Sokağında açılan sergide, zalimlerin zulmü altında vahşice katledilen Müslümanların resimleri vatandaşların izlenimine sunuluyor. Sergi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görürken, sergiye katılanlar gördükleri resimlerle yaşanan katliam ve zulümlere şahitlik ediyor.

Kalem-Der yetkililerinden yapılan açıklamada ise açılan sergiyle, dünya mazlumlarının yaşadığı acıya, zulme Bingöl halkını da şahit kılmanın amaçlandığı belirtildi.

Açıklamada, "İslam uğrunda çekilen eziyetleri, Suriye, Arakan, Mali, Çeçenistan, Afganistan ve de bilhassa Türkiye`de, Kürdistan`da, Cizre, Diyarbakır, Dersim`de, Zilan, Başbağlar ve Halepçe`de kısacası tüm yeryüzü zulümlerini bir nebze de olsa anlamak ve anlatabilmek için bu sergiyi açtık. Allah'a hamdolsun değerli halkımız her zaman olduğu gibi bu sergimiz de yoğun ilgi göstermektedir. Havanın soğuk ve yağışlı olmasına rağmen sergimize gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı duyarlı halkımıza teşekkür ediyoruz. Halkımızdan beklentimiz bu sergiye sahip çıkmalarıdır. Zira bu sergi tüm dünya mustazaflarını kapsayan bir durumdur. Bundan ötürü halkımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Her zaman mazlumdan yana olmalarını ümit ediyoruz. Şunu bilmemiz gerekir ki bugün eğer biz mazlumlardan yana olmazsak, Allah bizi mahşerde zalimlerle beraber haşreder. Bu da bizim için cehennem ateşi demektir. O yüzden bu sergiye sahip çıkıp safımızın mazlumlardan yana olduğunu göstermeliyiz.” ifadelerine yer verildi.

Önceki gün açılan serginin, bu akşam saatlerinde son bulacağı belirtildi. (Nihat Kanat - İLKHA)