Batman`da faaliyet gösteren İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) ile Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Hira Der) tarafından  “Dünya Mustazaflar Haftası” münasebetiyle “Mazlumların Rabbine haykırış ve Halepçe” konulu konferans düzenlendi.

Batmanlıların yoğun ilgi gösterdiği programa HÜDA PAR İl Başkanı M.Emin Doğru ve partililer, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Kenan Özoğlu, Türkiye Kürdistan Demokrat Partisi İl Başkanı Yusuf Özdemir, Alimler ve Medreseler Birliği Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, bölgenin önde gelen kanaat önderleri ve çok sayıda STK temsilcisi katıldı. 

Muhammed Arasan`ın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını Hira-Der Başkanı M. Ali Rüzgâr yaptı. 

Her sene 15 ile 22 Mart arasını Dünya Mustazaflar Haftası olarak andıklarını söyleyen Rüzgâr, “Bu münasebetle bu yılki Dünya Mustazaflar Haftası dolayısıyla tüm dünya Mustazaf ve mazlumları Batman`dan selamlıyoruz. Özellikle İslami mücadelesinden dolayı işgal ve zulüm altında, zindanlarda ve mülteci kamplarda zulüm gören, yer ve yurtlarından çıkarılan tüm bunlara rağmen mücadelelerinden taviz vermeden yollarına devam eden tüm Mustazafları tekrar selamlıyor ve tüm benliğimizle buradan desteklediğimizi ilan ediyoruz.” dedi.

Açılış konuşmasının ardından program, dünya mazlumlarını ve ayrıca 6-8 Ekim saldırılarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını gösteren sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Daha sonra Türkçe konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Eğitimci-Yazar Fehmi Kaplan, dünya mazlumlarını konu alan bir konuşma yaptı.

Peygamberimiz ve onun ashabının hayatında yaşamış olduğu sıkıntı ve eziyetlere değinen Kaplan, her dönemde Müslümanların ağır şekilde sıkıntı ve zulümlere maruz kaldığına işaret etti.

Dünyada sürekli Müslümanlara yaşatılan zulümlere vurgu yapan Kaplan, bu zulümlerin nedeninin müstekbirlerin Allah`ın dininin yeryüzünde hâkim olmasını istememesinden kaynaklandığına dikkat çekti.

Kaplan, bu yüzden zalimlerin dünyanın her tarafında milyonlarca masum Müslüman'ı katlettiğini ve Müslümanlara yaşatılan bu zulümlerin başını da büyük şeytan ABD`nin çektiğini ifade etti.

“Allah`ın dini yeryüzünde hakim olana dek sözümüzden dönmeyeceğiz”

Konuşmasının devamında tüm Müslümanların kanında ABD`nin eli olduğunu söyleyen Kaplan, şöyle devam etti: “Büyük şeytan ABD`nin amacı sadece Allah`ın dini hakim olmasın diyedir. Ortadoğu`nun petrolü bir bahanedir. Ama yeryüzünde Müslümanları, Mustazafları katlederken onlara ait yerüstü ve yeraltı kaynaklarını da sömürmekten geri durmadılar. Hatta büyük şeytanın başkan yardımcısı yaptığı bir konuşmada şöyle diyor: ‘Benim için bir varil petrol yüz bin tane Müslümanın kanından daha değerlidir.` Bunun bedelini ödeyeceksiniz. Yeryüzünün en korkak insanları silahın gücünü elinde en çok bulunduran kişilerdir. Bunlar zaten silahın gücüyle ayakta kalıyorlar. Ama emin olun, yeryüzünün bütün müstekbirleri, yeryüzünde bir tek Mustazaf kalsa bile kendi yataklarında rahat uyuyamayacaklar. Hayat onlara zindan olacak. Allah`ın dini yeryüzünün Mustazaflarının eliyle hayata hakim olsun diye Allah`a söz verdik ve inşallah bu sözümüzden hiç dönmeyeceğiz.”

“Kendilerini mazlum ilan edenlerin vahşetlerini gördük”

Son olarak isim vermeyerek HDP`nin çağrısıyla sokaklara inen PKK yandaşları tarafından şehit edilen Yasin Börü ve arkadaşlarının uğradığı vahşete de değinen Kaplan, “Daha düne kadar kendilerini mazlum ilan eden insanlar, maalesef ellerine gücü geçirdikleri vakit kendilerini kullanan efendilerini aratmayacak şekildeki vahşetlerini çok yakın zamanda gördük. Yasin, Hasan, Hüseyin, Riyad ve Cumali yeryüzünün en büyük Mustazaflarındandı. İnanmış oldukları Kur`an ve Peygamber davasını hakim olsun diye, bu davayı en ücra köşelerdeki insanlara ulaştırmak isterken katledildiler.” diye konuştu.

Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ezgileriyle devam eden programda Kürtçe bir konuşma yapan Hür-Der Batman Şube Başkanı Faysal Yaman, Müslümanların yaşadıkları coğrafyalarda Halepçe katliamları gibi katliamların yaşandığını belirterek, sadece Müslüman oldukları, Allah yolunda oldukları için Müslümanların vahşice katledildiklerini söyledi.

Kürdistan`da da Kemalistlerin ve yerli uşaklarının Kürdistan`ın her yerinde Müslümanları sadece Allah`a iman ettikleri için kadın-erkek, çocuk-yaşlı demeden cami içlerinde bile vahşiyane bir şekilde katlettiklerini vurgulayan Yaman, bu Müslümanların suçsuz ve günahsız olduklarını ve yalnızca Allah`a itaat ettikleri için bunlara maruz kaldıklarını kaydetti.

Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenlere plaket ve ödüllerinin verilmesinin ardından program, yapılan dua ile son buldu.  (M.Fatih Akgül - İLKHA)