Türkiye`nin Kanada istihbaratı CSIS`e çalışan Muhammed Raşid isimli casusun 3 İngiliz kızı IŞİD`e teslim ettiğini ortaya çıkarması üzerine, hükümete yönelik tepkiler had safhaya ulaştı. Kanada halkı Başbakan Stephen Harper`n İstihbarat örgütü CSIS`in elini daha da güçlendirecek Terörle Mücadele Yasa Tasarısı`na karşı ülke genelinde protesto düzenledi. Ottawa, Montreal, Edmonton, Calgary, Vancouver, Halifax ve Regina başta olmak üzere irili ufaklı 100`e yakın şehirde düzenlenen gösterilerle C-51 adlı tasarı protesto edildi.

İSLAMOFOBİK TERÖR ÜRETİYOR

Toronto Belediye Başkanlığı binası önünde toplanan binlerce Kanadalı, taşıdıkları pankartlar ve attıkları sloganlarla İsrail yanlısı Harper Hükümeti`ni ve çıkarılmak istenilen anti-terör yasasını protesto etti. Her görüş ve gruptan insanın toplandığı protesto mitinginde, C-51 isimli tasarının bizzat kendisinin “terör ruhlu” olduğu ileri sürüldü.

Mitingde konuşma yapan anamuhalefetteki Yeni Demokrat Parti (NDP) Milletvekili Peggy Nash, “Bu yasanın çıkmasına izin vermeyeceğiz. İslamofobiyi reddediyoruz ve buna karşıyız. Biz gıdasıyla, yoluyla, işiyle güvenli bir ülkeden yanayız ama bunu demokrasi ile yapmak zorundayız” dedi.

MÜSLÜMAN AVINA KARŞIYIZ

Ontario İşçi Federasyonu Başkanı Sid Ryan da yaptığı konuşmada, tasarının Müslümanların haklarını kısıtlamayı hedeflediğini belirterek, “Harper`ın bizi bölmesine ve Müslümanların haklarını yok etmesine izin veremeyiz. Onlar bu toplumun bir parçası, bizim komşularımız ve arkadaşlarımız. Bu tasarı Müslümanları öcü gibi göstermeye çalışıyor. Buna izin vermemeliyiz. Müslümanların ve Müslüman kadınların haklarının ellerinden alınmasına karşı çıkmalıyız” diye konuştu.

Gizli servis hedef tahtasında

Yeşil Parti Lideri Elizabeth May de kendisini en çok hayrete düşüren şeyin, Liberal Parti`nin tasarıyı destekleme kararı alması olduğunu söyledi. May, gizli servis ve polise daha fazla yetki verilmeye çalışılmasının altında çevreci faaliyetlerin engellenmesi fikrinin yattığını söyledi. Bazı protestocuların CSIS`in “istihbarat değil suç örgütü” olduğunu yazan pankartlar taşıdığı görüldü.


YENİ ŞAFAK