“Dünya Mustazaflar Haftası” nedeniyle Hira-Der ve Hür-Der tarafından iki seans şeklinde düzenlenen “Mazlumların Rabbine Haykırış ve Halepçe” konulu konferans ilk seansı bayanlar için yapıldı.

Konferans, Alyans Düğün Salonunda saat 13.00`te Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Konferansta konuşan Hira-Der Üyesi Zehra Çiftçi,  “Dünya Mustazaflar Haftası dolayısıyla tüm dünya Mustazaf ve mazlumlarını Batman`dan selamlıyoruz. Özellikle İslami mücadelesinden dolayı işgal, zülüm altında, zindanda ve mülteci kaplarında zülüm gören yurtlarından çıkarılan tüm bunlara rağmen mücadelelerine taviz vermeden yollarına devam eden tüm mustazafları tekrardan selamlıyoruz." dedi.

“Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenler Moğollar gibi yakıp yıktılar”

6-8 Ekim olaylarına da değinen Çiftçi şunları söyledi: “6-8 Ekim'de vahşilikte sınır tanımayan çeteler yaktılar, yıktılar ve katlettiler. Diyarbakır`da Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarını katledenler Moğollar gibi yakıp yıktılar. İslam`dan uzaklaştırılmak bir neslin vahşilikte ve insanlıktan çıkmada ne kadar ileri seviyeye ulaşabileceklerini gösterdiler. Bu barbarca saldırıların ardından camiler, Kur`an Kursları içindekilerle yakılmak istendi.”

Dünyada ve bölgede yaşanan zulümlerin hazırlanan Kütçe sinevizyonla devam eden programda, 6-8 Ekim olaylarında PKK tarafından vahşice katledilen Hasan Gökgüz'in annesi Mehtap Gökgüz kısa bir konuşma yaptı. Yaşanan vahşeti anltan Gökgüz'ün konuşması sırasından katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadılar.

“Ahirette Salahattin Demirtaşlardan hakkımızı alacağız”

Duygu dolu sözlerle Gökgüz şunları söyledi: “Bizim imkanımız olmadığından kurban veremiyorduk. Allah`ın bizlere bahşettiği Hasan'ımı o gün mazlum ve mustazaflara kurban eti dağıtırken Allah yolunda kurban verdik. Kobane'yi bahane ederek kendilerine meydan açtılar, meydanları da müminlere zindan ettiler. Kur`an-ı yakıp hakaret ettiler bu Kur`an bizlere bela olmuş, bu Kur`an`dan olmasaydı geri kalmazdık dediler.  Hasan'ım bu Kur`an`dan daha değerli değildi. Elhamdülillah çok şükür Hasan'ım cennete gitti bizler için şefaatçi olacak. Allah`ın izniyle bizler de hiçbir zaman Hasan'ımın davasını unutmayacağız. Tüm Hasanları feda etmeye hazırız. Vallahi Hasan`ı üçüncü kattan attılar, bütün çocuklarımı atsalar hatta Şehit Hasan`ın oğlu küçük Hasan`ı altıncı katlardan atsalar her daim davamız hak davadır. Kafir ve münafıklar iyi bilsin ki bizler davamızdan vazgeçmeyiz. Çarşafımız Allah`ın emridir. Çarşafımız kefenimizdir. Ahirette Salahattin Demirtaşlardan hakkımızı alacağız.”

Gökgüz duygu dolu konuşmasından sonra konferans ilahilerle devam etti. İlahilerden sonra Hira-Der Yönetim Kurulu Üyesi Gülsüm Yakut yaptığı Kürkçe konuşmayla devam etti.

“Her şeyimiz kurban olsa bile Allah`ın yolunu terk etmeyiz”

'Bir canımız var o da Allah yolunda feda olsun' diyerek konuşmasına başlayan Yakut, “Birkaç ay önce Batman ve Diyarbakır`da zalimler bir olup, çetelerini sokaklara saldılar.  Müslümanların canlarına, evlerine ve işyerlerine saldırdılar. Bu zalimler suçsuz sebepsiz insanları katlettiler. Zalimler küfürlerini sürdürmek için ellerinden gelen her şeyi yaparlar. Mademki zalimler zülüm peşindedirler, bizler de İslam ve Kur`an yolunda olacağız. Canımız pahasına Rabbimizin yolunu sürdüreceğiz. Canımız, malımız ve çocuklarımız hepsi kurban olsa bile Allah`ın yolunu terk etmeyiz. Diyarbakır`da o mazlum ve mustazaf güzel gençlerimiz kurban etlerini dağıtıyorlardı. Herkes keyfine zevkine bakarken onlar fakirleri sevindirmek bayram yapmadan fakirlere kurban eti dağıtıyorlardı. O zalim, dinsiz ve imansızlar ise o gençlerin takibini yaptılar ve vahşice şehit etiler. Bunlar yetmedi üçüncü kattan aşağı attılar. Bu zalimler öyle bir vahşet yaptı ki, dünyada benzeri olmayan bir vahşet.” ifadelerini kullandı.

Konferans seslendirilen şiirlerin ardından Eğitimci- Yazar Fehmi Kaplan`ın yaptığı konuşmayla devam etti.

“Mazlum olduğunu söyleyenler zulümde ABD ve İsrail'i aratmadı

Kaplan, “Daha düne kadar mazlum oldukların söyleyen zalimler ellerine bir fırsat geçtiğinde gerçekten Amerika`nın İsrail`in zulmünü aratmıyorlar. Sadece muhtaçlara yardımda bulunmak için Allah ve Resulünün emrini yerine getirmek için kurban bayramında fakirlere yardımda bulunmak için gayret eden şu mazlumların haline bir bakın ve şükredin. Yeryüzünün en mütekebbir zalimleri şunu bilin ki yeryüzünde istediğiniz kadar bizleri öldürün bizler tükenmeyiz. Yeryüzünün bütün saltanatları hazineleri sizin olsun enin olun ki yediğimiz bir lokma ekmek bizi sizin gözlerinizde bir dev gibi büyütecektir. Ey zalimler toplanın bütün tankınızı tüfeğinizi getirin bütün kimyasal silahlarınızla bizlere saldırın Allah`ın izni ve yardımıyla bizler dimdik ayaktayız. Yasin, Hasan, Riyad, Hüseyin, Turan ve Cumali ne mutlu sizlere, ne mutlu size ki peygamberlerin bile kıskandığı bir makama ulaştınız.” dedi.

Konferans Batman`da Kutlu Doğum Siyer Sınavında dereceye girenlere hediyelerin verilmesi ve dua ile son buldu.

  (M. Sait Çelik - İLKHA)