Karaköprü Belediyesi ve Sosyal Bilimler Lisesi tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Mehmet Akif Ersoy`u anma programı düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen anma etkinliğine; Karaköprü Belediye Başkan Vekili Emin Aslan, Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Göçebeler, Karaköprü Belediyesi Kültür Müdürü Murat Karael, Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Aziz Çiftçi, ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İstiklal Marşının okunması ile başlayan Mehmet Akif Ersoy`u anma etkinliğinde konuşan Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Aziz Çiftçi, “Mehmet Akif Ümmetçilik anlayışıyla hepimizin gönlünde taht kurmuş, bir mütefekkir bir şair bir hafız bir hekim bir baytar ve saya saya çoğaltabiliriz. 10 parmağında 10 marifet olan yalanı ve yanlışı olmayan dik duruşlu, döneminde doğruluğuyla hakkı ve hakkaniyeti savunması ile herkese örnek olmuş bir şahsiyettir” dedi.

Karaköprü Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Göçebeler ise, “Milli marşlar, milletlerin birliğini ve aynı istikamette tek bir bayrağın altında yaşamamızı sağlayan temel unsurlardır. Mehmet Akif Ersoy kurtuluş savaşının zor zamanlarında hiçbir zaman umudunu ve inancını kaybetmeyen milli şairimiz Ersoy milli mücadelenin heyecanını dizelere aktarırken tarihi bir şahlanışın müjdeleyicisi olmuştur” diye konuştu.

İstiklal Marşını okuyan 5 ila 7 yaşları arasında olan Şeyma ve Merve Altun kardeşler çıktı. Minik küçük kız kardeşin okuduğu İstiklal Marşı şiiri salonunu dolduranları duygulandırdı.

Mehmet Akif Ersoy`un hayatını anlatan Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu yaklaşık 2 saat süren konferansta Eğitimci Yazar Vakkasoğlu salonu dolduran öğrenci ve misafirlere Mehmet Akif Ersoy`un hayatını anlatırken, herkesi Mehmet Akif Ruhlu olmaya davet etti.(İLKHA)