Bingöl`de 'Dünya Mustazaflar Haftası' ve Halepçe katliamının 27. yıldönümü nedeniyle Kalem Derneği tarafından,  organize edilen yoğun katılımlı kitlesel basın açıklaması yapıldı.

Bingöl merkez Dörtyol saat kulesi önünde yapılan program, Kuranı Kerim tilavetiyle başladı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Kalem Derneği üyesi İbrahim Kılıç, “Malumunuz olduğu gibi, başta İslam coğrafyaları olmak üzere yeryüzünün her yerinde, mazlum ve mustazafların uğradıkları her türlü haksızlığa, zulme, zorbalığa ve katliamlara dikkat çekmek amacıyla bu hafta  “Dünya Mustazaflar Haftası” olarak ilan edilmiştir.”dedi.

“Zulmeden güç ve iktidar sahiplerine, yeryüzünde fitne ve fesat çıkarmayın, bozgunculuk yapmayın denildiğinde, kendilerini ıslah ediciler olarak tanıttıklarını Kuran-ı Kerim bizlere apaçık bir şekilde bildiriyor.”diyen Kılıç basın açıklamasını şöyle sürdürdü: “Dünya düzeni adına ülkeler işgal edilmekte, katliamlar yapılmaktadır. Bunlar özgürlük, demokrasi, insan hakları, eşitlik, barış, huzur getirme yalanlarıyla işgal ettikleri topraklara kan, gözyaşı, açlık ve sefaletten başka bir şey getirmemişlerdir.”

“Halepçe'ye kimyasal atılması sonucunda binlerce insan katledildi”

Kılıç basın açıklamasının devamında, “16 Mart 1988'de Batının emperyalist güçlerinin desteklediği, Zalim Saddam ve avenesi tarafından savaş uçaklarından Mazlum Halepçe'ye zehirli hardal gazı atılması sonucunda binlerce insan öldürülmüş, on binlercesi yaralanmış ve zehirli gazlar sonucunda yıllarca süren hastalıklara müptela olmuşlardır. Bu zalimce katliamın 27. yıl dönümünde bizler, Halepçe katliamının mağdurlarına ve onların şahsında geçmişte ve günümüzde zalimlerin gadrine uğramış, hayatlarını kaybetmiş tüm mazlum halklara Allah tan rahmet diliyoruz. Geçmişte ve günümüzde Irak, Suriye, Afganistan, Pakistan, Cezayir, Tunus, Mısır, Çeçenistan, Kürdistan, Mısır, Libya, Filistin, Bosna, Arakan, Somali de ve dünyanın diğer bölgelerinde Batı destekli ve yerli işbirlikçileri tarafından yapılan tüm zulümleri, soykırımları, asimilasyonları nefretle kınıyor ve lanetliyoruz.” İfadelerine yer verdi.

“Müslümanlar her gün katledilmeye devam ediliyor”

 Dünya`nın çeşitli yerlerinde Müslümanlar katledilmeye devam edildiğine dikkat çeken Kılıç, “Mısır'da, Adeviye, Nahda ve diğer kentlerde çocuklar, kadınlar, kısacası masum sivil insanlar katledildi ve şu an Mısır zindanlarında binlerce çocuk, kadın, genç ve İhvanı Müslim üyesi vardır. Myanmar ve Arakanda binlerce mazlum ve Müslüman,  Budist çeteler tarafından vahşi bir şekilde katledildi ancak dünya buna seyirci kaldı ve kalmaya da devam ediyor. Suriye`de dört yıl içerisinde 211 bin kişi bomba ve kurşunlarla hayatını kaybetti. Doğu Türkistan da Müslümanlar Çin yönetiminin baskıcı ve despot yönetimiyle karşı karşıyadır. Namazlarını kılamamakta ve oruçlarını tutamamaktadırlar. Bunları yapanlar derhal tutuklanıp akıl almaz işkencelerden geçirilip zindanlara atılmaktadır. Çeçenistan da Müslümanlar halen Rusya hükümeti ve kukla Kadirov tarafından baskı altında tutulmaktadır. Afganistan da vahşet hala devam ediyor. Irak her gün kan ağlıyor. Ümmetin göz bebeği Mescidi Aksa halen Siyonist köpeklerin kirli çizmeleri altındadır. Bu zulümlere karşı çıkmak, buna dur demek azıcık da olsa vicdan sahibi olan, ben de insanım diyen herkesin ama herkesin görevidir.” İfadelerini kullandı.

“100 yılı aşkındır bir katliam, zulüm, tehcir furyası almış başını gitmektedir”

Kılıç daha sonra, “Hakeza coğrafyamızda özellikle Kürdistan`da 100 yılı aşkındır bir katliam, zulüm, tehcir furyası almış başını gitmektedir. Şeyh Said, Zilan, Dersim, Susa Camii, Başbağlar ve Roboskî katliamları bu facianın en çok öne çıkan birkaç karesidir.”  Dedi.

“6-8 Ekim olaylarında Kurban Bayramında onlarca insanımız vahşi bir şekilde katledildi”

Kılıç, açıklamasına devam ederek, “6-8 Ekim Kobane bahaneli olaylarda Azgın ve Vahşi çeteler tarafından kurban bayramında onlarca insanımız vahşi bir şekilde katledildi. Ve bu katledilenler arasında kurban eti dağıtan 16 yaşında Yasin BÖRÜ onlarca bıçak darbesine maruz kalmış, üçüncü kattan atılmış bu da yetmezmiş gibi üzerinden arabayla geçilmiştir. Bedeni tanınmaz hale gelmiş, ailesi onu ancak ayağındaki ben izinden tanımıştır. Karlıova da yine kana susamış malum zihniyet tarafından haince saldırılar sonucu 2(iki) kardeşimiz Fethî Ve Rodî alçakça katledilmiştir.”ifadelerini kullandı.

“Mazlumun zalimden intikam alacağı gün, çetin olacaktır”

Kılıç  basın açıklamasının devamında şu çağrıda bulunud. “ Mazlum ve Mustazaflardan yana olduğumuzu, kendileri ile dayanışma içinde olduğumuzu buradan ilan ediyoruz. Tüm Müslüman halklardan da isteğimiz mazlumdan yana olduğunu göstermek, zalimlerin karşısında dik durmak, onların zulümlerine ortak olmamaktır. Zira zalimlere isabet edecek olan azap, bilakis onlara yakın duran ve destek olanlara da isabet edecektir. Buradan Çağdaş Zalimlere de şunu hatırlatmak isteriz, akıtmış olduğunuz mazlumların kanında boğulup gideceksiniz! “Mazlumun zalimden intikam alacağı gün, zalimin mazluma zülüm yaptığı günden daha çetin olacaktır.”,“Sakın, Allah'ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları (cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne ertelemektedir.”

Basın açıklaması ve yapılan duanın ardından katılımcılar; Bingöl merkez Sanat Sokağında, dünyanın farklı coğrafyalarında zulüm altında bulunan ve katledilen dünya mazlum ve mustazaflarının yer aldığı fotoğraf karelerinin bulunduğu resim sergisi gezildi. Bir kez daha yapılan katliamlara şahitlik eden birçok vatandaş gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

(Nihat Kanat-İLKHA)