Selam Der binasında  düzenlenen moral etkinliğinde bir araya gelen öğrencilere, sınava besmele çekilerek başlanması tavsiye edildi.

İnsanların yeryüzünde hayatlarını devam ettirmeleri için artık günümüzde bazı sınavların, bazı yarışmaların öne çıktığını ifade eden Muş Selam Der Eğitim Komisyonu Üyesi Enes Ünivar, "Allah, her insanı farklı kabiliyette yarattığını Kur'an da bildiriyor. Fıtraten bazı insanlar bir mesleğe yönelim duyarlar, bazı insanlar da farklı bir mesleğe yönelirler. İşte bu dönemde hazırlanan sınav, bundan sonraki hayatımızı şekillendirecek olan bir şeydir. Fakat bunun için de önceden bunun gereklerini yerine getirmek lazım. Çünkü Allah, yeryüzündeki hiçbir şeyi sebepsiz yaratmamıştır. Eğer biz bir şeye ulaşmak istiyorsak, onun için gerekli olan basamakları aşmamız lazım. Bir çoğumuz yılardır okula veya dershanelere gidiyorsunuz. Çünkü önünüzde belirlemiş olduğunuz hedefiniz için. Bu yıl hedefimiz için, falan üniversitenin falan bölümünü kazanmak istiyorum diye kendinize hedef belirliyorsunuz. O hedefe ulaşmak için elinizden gelen tüm gayreti sarf ediyorsunuz." dedi.

Konuşmasında YGS'ye ve akabinde LYS maratonu başlayacağını anımsatan Ünivar, "Hepinizin ortak noktası olan YGS'nin arefesindesiniz. Allah'a, ‘Dinimiz ve dünyamız için hayırlı olan ne ise, bize onu nasip et. Ya Rabbi güzel bir şekilde senin dinini anlamayı ve öğrenmeyi bize nasip edeceğin bir okulu, bölümü, mesleği bize nasip et!` diye dua etmeliyiz.  Oturun sıranıza ve Allah'tan kalbinize ferahlık isteyin, sınavda yardımcı olmasını isteyin, sınavı size kolaylaştırmasını isteyin. Ve besmele çekerek başlayın sınava."şeklinde konuştu.

Etkinlik, öğrencilere verilen yemek ikramı ile son buldu. (Sezer Özer-İLKHA)