Suriye’den getirildikten sonra geçici bir yerde korunan Süleyman Şah Türbesi’nin yeni yeri tamamlandı. Yeni yeri tamamlanan türbe geçici yerinden nakledildi. Başkan Celalettin Güvenç, yapımı tamamlanan Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu alanda incelemelerde bulundu.

Başkan Güvenç ilk olarak Türk Silahlı Kuvvetlerinin Şah Fırat Operasyonu'nun ardından 3. Hudut Alayı 3. Hudut Taburu 8. Hudut Bölük Komutanlığı'na gelerek burada oluşturulan geçici türbeyi ziyaret etti. Güvenç, alandaki ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Bundan sonra vatandaşlarımız daha rahat Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret edebilecekler." dedi.

“Üzerinde durduğumuz toprak artık hukuken bizim toprağımızdır”

Güvenç, "Büyükşehir Belediyesi olarak buraya 2 kilometre beton yolun yapımı ve peyzaj çalışmasını tamamladık. Çalışan personele teşekkür ediyorum. Buranın bütün alt ve üst yapısı 10 gün gibi kısa bir sürede bitirildi. Hayırlı olsun, bundan sonra vatandaşlarımız daha rahat Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret edebilecekler. Üzerinde durduğumuz toprak artık hukuken bizim toprağımızdır.” diyerek açıklamasını bitirdi. (İLKHA)