Diyarbakır`da ortaklık yaptıkları müteahhitti kaçırdıkları iddiasıyla aranan 5 kişi gelen bir ihbar sonucu polis tarafından yapılan operasyonla tutuklandı.

Konu ile ilgili olarak Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğüne gelen ihbarın değerlendirildiği ve 2 gündür kayıp olan müteahhit M.Y. O`nun izine rastlandığı belirtildi.

Açıklamada, 2 gündür kendisinden haber  alınamayan ve ortakları olan İ.D, N.T ve R.T isimli şahıslar tarafından kaçırılarak alıkonulduğu belirtilen M.Y. O`nun ailesinden para istendiği bilgisinin alınması üzerine polis tarafından çalışma başlatıldığı ve yapılan çalışmalar sonucu, M.Y. O isimli şahsın İ.D, N.T ve R.T isimli şahıslar tarafından kaçırılarak Mardin`e götürüldüğünün tespit edildiği belirtildi.

M.Y. O. isimli şahsın alıkonulduğu araçla ilgili yapılan araştırmalar sonucu M.Y.O`nun aracının Çınar ilçesine bağlı Yukarı Konak Köyü çıkışında görüldüğü belirtilen açıklamada, düzenlenen bir operasyonla araç içerisinde alıkonulan M.Y. O isimli şahsın kurtarıldığı, araç içerisinde bulunan şüpheliler İ.D, İ.T ve M.Ç`nin ise yakalanarak gözaltına alındıkları ifade edildi.

Açıklamanın sonunda, M.Y. O. isimli şahsı kaçıran şüpheli şahıslar ile irtibatları bulunduğu tespit edilen şüpheliler N.T ve R.T isimli şahıslar ikametlerinde yakalanarak gözaltına alındıkları belirtilerek, şahısların ikametlerinde yapılan arama neticesinde 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildiği aktarıldı.

Olayda gözaltına alınan şüpheliler İ.D, N.T, M.Ç, İ.T ve R.T isimli şahısların 11 Mart 2015 günü çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandıkları öğrenildi. (İLKHA)