Nusaybin`de imamlık yaptığı dönemde görevinden uzaklaştırılan Sibğetullah Altın, görevine iadesi için Diyanet İşleri Başkanlığına yaptığı baş vurulara bir cevap verilmediğini ve mağduriyetinin devam etiğini söyledi.
28 Şubat`ta bölgede yapılan operasyonlar sonucu, 2000 yılında görevden uzaklaştırıldığını belirten Altın, “Bilindiği üzere bizim bölgede 28 Şubat`tan önce de dindar kesime yönelik tutuklamalar yaşandı ve bu tutuklamalarda 1995 yılında beni de gözaltına aldılar 40-50 gün ceza evinde kaldım ve ilk itiraz dilekçesiyle bizi serbest bıraktılar ve 1995` ten 2000 yılına kadar da dosyam açık kaldı. 2000`den sonra dava beraatla sonuçlandı. Bunun üzerine sabıka kaydı ile beraat kararını bir dilekçeyle Diyanete verdim ve 15 gün sonra red kararı geldi.
2000 yılında Müftülük tarafından çağırdığını ve Diyanet tarafından görevden uzaklaştırdıklarına dair bir belge kendisine verildiğini belirten Altın, “Bizim suçumuz nedir? diye sorduğumuzda, müftü bize bilmediklerini ve yasal yollardan haklarımızı aramamızı söyledi. Bizler de meseleyi anlamadık herhalde dindar olduğumuzdandır diye düşündük. Ben hukuki yollardan hakkımı aramaya başladım ve ilk önce Anayasa Mahkemesi`ne başvurdum. Ancak bize bir cevap verilmedi.” dedi.
28 Şubat mağdurları ile ilgili yasa çıktı ve ben de diyanete başvurdum. Oradan da bana hâlâ bir cevap gelmedi. Beklentimiz dini eğitime, Kur`an Kurslarına, Medreselere, Camilere ve âlimlere önem verilmesidir.
(Cihat Şayık-İLKHA)