Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 217 bayanın kurs gördüğü ADEM’i ziyaret ederek başarılı 102 kadın ve çocuklarını içinde giyim malzemelerinin bulunduğu hediye paketi ile ödüllendirdi.

Yapılan ödül törenine Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe Marangozcular ve Doğramacılar Başkanı İsa Tunç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hadi Gökdemir, Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav katıldı.

Kızıltepe Marangozcular ve Doğramacılar Başkanı İsa Tunç ise, ADEM için iki adet kitaplık desteğinde bulundu.

Yapılan ödül töreni hakkında gazetecilere açıklamada bulunan Kızıltepe Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, şunları söyledi: "Bu kıyafetleri güle, güle kullanın yeni bina hayırlı olsun. Yeni kurslarla inşallah daha da kendinizi geliştirirsiniz. Hanımlarımıza uygulanan şiddet zaman, zaman gündeme geliyor kadınlara uygulanan şiddeti kesinlikle şiddetle kınıyoruz. Bu konuda kadınlarımızın kızlarımızın her zaman yanındayız ve arkasındayız."

Kadın ile erkeklerin birbirlerine Allah'ın bir lütfü olduğunu vurgulayan kaymakam Ermiş, “Neticede bizler insanız, kadınlar erkekler için erkekler kadınlar için ayrı bir lütuftur. Bu konuda hiçbir ayırımı benimsememiz mümkün değil tabi kadınların mevcut durumunu biraz güçlendirmek için ekonomik olarak özgürlüğe kavuşmaları ile oluyor. Tabi ekonomik özgürlük için ise meslek sahibi olmak lazımdır." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından kursiyerlere giyimden oluşan hediye paketleri dağıtıldı. Kadınların meslek öğrenerek aile bütçesine katkı sunduğu Aile Destek Merkezi'nde (ADEM) kuaför, ingilizce, bilgisayar, geleneksel el nakışları, kadın elbise giyimi, çocuk bakımı ve oyun odası etkinlikleri, takı kursu, Kur’an kursu, okuma yazma, çeyiz ürünleri hazırlama, kadın dış giysileri dikiminin yer aldığı toplam 13 kurs bulunuyor.  (Mehmet Aslan - İLKHA)