Gaziantep Medya Mensupları Derneği (GAMED) Başkanı ve İlke Haber Ajansı (İLKHA) Temsilcisi İbrahim Koçyiğit ile Başkan Yardımcısı İbrahim Akbalık, Diyanet-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Müslüm Göral’ı makamında ziyaret etti.

Ziyaret heyetini makamında kabul eden Müslüm Göral, bir medya kuruluşundan oluşan heyetin kendilerini ziyaret etmesini memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. Ziyarette, medyanın günümüzdeki gücü ile üzerine düşen görevlerin yerine getirilmesine değinildi.

“Medya çağımızın en büyük güçlerinden birdir”

Yeni kurulan GAMED’in hayırlara vesile olmasını dileyen Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, “Diyanet- Sen olarak sizlere başarılar diliyoruz. Yeni kurulan GAMED’in hayırlara vesile olmasını diliyorum. Medya gerçekten çağımızın en büyük güçlerinden bir kurumdur. Medya günümüzde öyle bir güce sahip ki, hükümetler kuran ve hükümetler yıkan bir güce sahiptir. Tabi medya olumlu yönde kullanıldığı zaman toplum açısından daha iyi olmuş olur. Bazı yerlerde tabi olumsuz şekilde de kullanılıyor. Şuanda dediğimiz gibi medya çağını yaşıyoruz. Bu çağ medyanın çağıdır. Eğer medyayı istediğimiz şekilde kullanabilirsek, bir İslami ahlak üzerine inşa edebilirsek daha iyi olur. Ama tam tersini kullanırsak ahlaki bir yozlaşmaya sebep oluruz. Maalesef şu an bu şekilde ahlaki yozlaşmaya neden olanlarda oluyor. Fakat mütedeyyin kişilerin medyada bulunması bizim tarafımızdan sevindirici bir gelişmedir. Medyanın kurumsallaşması kendi adına güzel bir adımdır. Zaten ilerleyebilen kurumlar sürekli gelişmişlerdir.” ifadelerini kullandı.

GAMED’in kuruluş amacına değinen Koçyiğit, “Amacımız özelde basın mensuplarının genelde medya çalışanlarının haklarını savunmak ve karşılaştıkları sorunları gidermektir. Özellikle yerel basında çalışan gazetecilerin mesleklerini temsil edebilecek niteliğe sahip olmaları ve eğitim alanındaki eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalarımız olacak. Bunun yanı sıra gazetecilerin karşılaştıkları sorunların giderilmesi için çaba sarf edeceğiz.”dedi.

Ziyaret karşılıklı iyi temennilerin ardında sona erdi. (İLKHA)