Batman halkı,  bölge  halkının  erkek doğum doktorlarına muayane olmak istememelerinin bilinmesine rağmen, Sağlık Bakanlığı`nın bu hassasiyeti görmezden gelerek, bölgeye yeterli  sayıda bayan doktor atamamasına tepki gösterdi.

“Erkek doktorlara derdimizi anlatamıyoruz”

Bu duruma tepki gösteren Sümeyye Çelik, “Hastaneye geldiğim zaman kadın doktora görünmek istiyorum. Ama hastanede sadece bir kadın doktor var. O kadın doktor da haftada bir defa vardır. Sadece bir kadın doktorun olması, Batman gibi bir yer için çok yetersizdir. Mevcut bayan doktor hasta veya izinli olursa, erkek doktora görünmek zorunda bırakılıyoruz. Erkek doktorlara derdimizi anlatamıyoruz. Kadın hastanesiyse, hastaneye kadın doktor istiyoruz. Eğer atanma tercihle ise, atama bekleyen bayan doktorlar lütfen tercihlerinizde bölge illeri de olsun. Ayrıca yetkililere sesleniyoruz bu sorunun giderilmesi için ne gerekiyorsa yapmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kadın hastalıklarına kadın doktor da atanması gerekir”

Batman`a en kısa sürede bayan doktorun atanmasını isteyen Gurbet Çelik ise, “Kadın doğum hastanesinin bir hastasıyım. Kadın hastalıkları için hastaneye geldiğimizde, kadın doktor bulamıyoruz. Sadece bir kadın doktor var ve o da haftada bir oturuyor. Bazen aksilik çıkınca haftalarca ertelemek zorunda kalabiliyoruz. O yüzden kadın doktor istiyoruz. Sağlık Bakanlığı bu hassasiyetleri bildiği halde neden kadın doğum hastanesinin 12 doktordan sadece 1 kadın doktor var? Erkek doktorlara derdimizi anlatamıyoruz. Kadın doktor olunca hiç çekinmeden bir derdimiz sıkıntımız varsa rahatlıkla anlatabiliriz. Eğer bu ülkede kadın haklarından dem vuruluyorsa, kadın hastalıklarına kadın doktor da atanması gerekir.” dedi.

Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Kadın Doğum Hastalıkları Hastanesi Başhakemi Uzman Doktor Halit Demir, vatandaşları doğrulayarak, hastanede 12 kadın doğum doktorunun bulunduğunu ve bunlardan sadece bir tanesinin bayan doktor olduğunu  belirtti.

Demir, atamaların doktorların tercihi ile olduğunu sözlerine ekledi.  (M. Sait Çelik – İLKHA)