Gaziantep’te merkez Şehitkâmil ilçesi Kocatepe Mahallesi 22 nolu Sokak'ta 2 katlı bir evde doğalgaz sıkışmasından kaynaklandığı belirtilen bir patlama meydana geldi.

Akşam saatlerinde meydana gelen patlamanın etkisiyle evde yangın çıktı. Evin pencere bölümü yıkılırken çevredeki evlerde de hasar meydana geldiği görüldü.

Görgü tanıklarına göre, akşam saat 19: 00 sıralarında meydana gelen  büyük bir patlama sesini duyan mahalle sakinleri sesin  geldiği evden alevlerin yükseldiğini fark edince durumu itfaiyeye bildirdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, ambulans ve polis ekipleri ile Gazdaş acil ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yarım saat boyunca alevlere su ve köpükle müdahalesi sonucu alevler kontrol altına alınarak söndürüldü.

Polis ekipleri, mahalle sakinlerinin ifadesine başvururken, büyük panik yaşayan vatandaşlar, evlerine girmekte güçlük çektiler. Bazı vatandaşlar ise fenalık geçirdi.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, polis ekipleri hasar tespit çalışması yaparak olayla ilgili soruşturma başlattı.   (İbrahim Koçyiğit–İLKHA)