Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi, 25 Şubat Çarşamba günü saat 13.00’da Batman Belediyesi Konferans Salonunda kentteki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik düzenleyeceği ‘Erişebilirlik ve Ulaşabilirlik Semineri’ için bilgilendirme toplantısı yaptı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Batman Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Abdullah Gezici, “Daha önce de belirtmiş olduğumuz gibi, 2015 yılını farkındalık yılı olarak ilan etmiştik. Bu kapsamda da 25 Şubat tarihinde ilimizde erişebilir ve ulaşabilirlik konusunda sahada yaşanan teknik sorunların önüne geçebilmek ve bu sorunları asgariye indirebilmek amacıyla, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele yönelik bir eğitim semineri düzenlemeye karar verdik.” dedi.

“Bizler de bu tolumun birer parçasıyız” diyen Gezici, “Her alanda olmak istiyoruz. Bu nedenle erişim ve ulaşımda yapılacak ufak değişikliklerle birçok sıkıntıyı aşmış olacağız. Bu kapsamda bir yasa çıktı. Bu yasada da fiziki şartların değişmesi noktasında tüm kamu kurumlarına 7 yıl süre tanındı. Ama maalesef bu konuda bir arpa boyu yol alınmadı ve denetimler yapılmadı. Tekrardan bir yönetmelik çıkarıldı. Tüm illerde izleme ve denetleme komisyonları oluşturuldu. 2013 yılından beri bu komisyonlar faal olarak illerde bulunan kamu kuruluşlarını denetliyorlar. Bir rampanın ne kadar olması gerektiği bir kapı genişliğinin ne kadar olması gerektiğiyle ilgili tüm standartlar hazırlanmış ve bu çerçevede denetimler yapılmaktadır. Bu denetimler süresinde sahada büyük eksiklerle karşılaşıyoruz. Teknik personelin bu bilgilere vakıf olmadığını gördük. Bu amaçla böyle bir program düzenlenmeyi uygun gördük.” diye konuştu. (M.Fatih Akgül-İLKHA)