Her yıl 10–17 Mayıs tarihleri arasında Veysel Karani beldesinde bulunan Hz. Veysel Karani’yi anma etkinlikleri öncesi, Belediye Başkanı Enes Cengiz ve Hz. Veysel Karani Derneği Başkanı Mustafa Kına bir araya geldi. 2 Başkan anma etkinliklerinin yanı sıra bu yıl farklı bir uygulamaya imza atmak için kolları sıvadı. Valiliğin anma etkinliğinin dışında bir hafta boyunca bir dizi etkinlik yapılacak.

İmza kampanyası başatılacak

İstanbul’da bulunan Hırka-i Şerif’in beldeye getirilmesi için önce on binlerce imza toplanacak ardından da gerekli yerlerle girişimlerde bulunup Beldeye getirilmesi hedeflenecek.

Veysel Karani Belde Belediye Başkanı Enes Cengiz, “Bu yılki anma etkinliklerimizi Hz. Veysel Karani Derneğiyle birlikte hareket edip bir haftaya yaymak istiyoruz. Öncelikli hedefimiz halkımızın isteği ve talebi doğrultusunda Hırka-ı Şerif’in beldeye getirilmesi için hafta boyunca açacağımız standımızda imza toplayacağız. Ardından basacağımız binlerce broşürle Hz. Veysel Karani’nin hayatını ve yaşam tarzının daha iyi tanınması için halka ücretsiz dağıtacağız. Beldenin görünen yerlerine tanıtıcı pankart ve afişler asacağız. Bunun için girişimlerimiz başladı. Bu yıl anma etkinliklerimizde en az 250 bin insanın burayı ziyaret etmesini hedefliyoruz.” diye konuştu.

Hz. Veysel Karani Derneği Başkanı Mustafa Kına ise, STK olarak tanıtım ve hak ettiği konuma gelmesi için sınır tanımadıklarını söyledi. Kına, “İyi bir ekibimiz var. Birlikte hareket edip Hz. Veysel Karani’nin tanıtımını yapmak en büyük görevimizdir.” dedi.  (İLKHA)