Saadet Partisi Bursa Kadın Kolları, Bursa Kent meydanında yaptığı basın açıklamasıyla Özgecan Aslan cinayetini kınadı. Saadet Partisi Bursa Kadın Kolları başkanı Meral Gerçek’in okuduğu basın açıklamasında yürürlükte olan sistemin bozuk olduğu ve caydırıcı cezaların getirilmesi gerektiği vurgulandı.

Açıklamayı okuyan Gerçek, “Zulmedilerek öldürülen yavrumuzun makamı yüce olsun. Acılı ailesine sözlerimizin başında sabırlar diliyoruz.  Bir daha böyle acı olayların yaşanmaması için herkesi göreve davet ediyoruz. Münevver, Mert ve daha niceleri hepsine Allah'tan rahmet diliyoruz.” dedi.

“Yöneticilerden köklü çözüm, caydırıcı cezalar beklerken…”

 Bu durumun idarecileri derin bir düşünceye ve mevcut durumla bir an önce yüzleşmeye sevk etmesi gerektiğini kaydeden Gerçek, “Ancak biz yöneticilerden köklü çözüm, caydırıcı cezalar beklerken TBMM'den ne yazık ki, geçtiğimiz hafta da kavga ve nefret görüntülerinden başka bir şey çıkmadı.” ifadelerini kullandı.

“Batının değerler sistemi çöktü”

Batının değerler sisteminin çöktüğünü ifade eden Gerçek,  “Bütün dünyaya umut ve çıkış sunacak bir medeniyetin mensupları olarak çürümüş sistemlere eklenmek gibi boş bir çabanın içine giriyoruz. Bir yandan “dindar nesil” yetiştirme iddiasını dillendirirken diğer yandan kastettiği din ile taban tabana zıt değerlere sahip AB için olmadık adımlar atmamız her şeyimizi borçlu olduğumuz medeniyet değerlerimizi imha edecek çalışmaların en hızlı şekilde ilerlemesine sebep oluyor.” şeklinde konuştu.

AB kriterlerine uydurulmaya çalışılan yasalardan bahseden Gerçek, “Zinayı suç olmaktan çıkarmak ve idamı kaldırmak bunlardan sadece ikisi. Ahlak ve maneviyattan uzak eğitim sistemi, ahlaki değerlerimizden yoksun TV yayınları, kadını meta olarak gören zihniyet... Tüm bunlar değişmedikçe, kendi inanç değerlerimize, kendi Ahlak sistemimize dönmedikçe gerçek manada milli ekonomi, milli eğitim ve sosyal adalet sağlanmadıkça her gün yüreklerimiz yanacaktır.  Özgecan gibi nice evlatlarımız tehdit altındadır.” diye konuştu.

“Bozuk sistemin ürettiği caniler için mutlaka caydırıcı cezalar getirilmelidir”

Bozuk sistemin ürettiği caniler için mutlaka caydırıcı cezalar getirilmesi gerektiğini belirten Gerçek,  “ABD dahil bir çok ülkede uygulanıyor olmasına rağmen idam cezası AB uyum yasaları çerçevesinde kaldırılmıştı. İdam öldürülen insanın, öldürenden hakkını geri almasıdır. Her ne şekilde kasten bir insan öldürülmüşse bu cezanın uygulanması gerekir.” ifadelerine yer verdi.

Evet idam geri gelsin

Gerçek, sözlerini şöyle tamamladı: Evet idam geri gelsin. Ama öyle bir sistem kuralım ki iyinin, faydalının, güzelin, hakça paylaşımın ve adaletin hüküm sürdüğü asılacak kimse bulunamasın. Tüm insanların hak ettiği insanca yaşayabileceği saadet dünyasının bir an önce kurulması dileklerimle. Bir kez daha Özgecan kardeşimize ve cinayete kurban edilen tüm canlarımıza Allah 'tan rahmet kederli ailelere ve milletimize baş sağlığı diliyorum.” (Zeki Aras - İLKHA)