Kızıltepe ilçe merkezine bağlı Eşme (Meskenter) Mahallesi yakınlarında 4 ay önce öldürüldükten sonra otomobiliyle beraber cesedi yakılan Abdülkadir Şil’in cinayet zanlıları A.B ile oğulları Ş.B, M.B, dün adliyeye sevk edilmişlerdi.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Kızıltepe Adliye sarayına çıkarılan baba ve 2 oğlundan Baba A.B ile oğlu Ş.B tutuklanıp cezaevine gönderilirken, diğer zanlı M.B ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Edinilen bilgilere  göre, zanlılarla beraber 1 adet Kaleşnikof, 2 adet ruhsatsız 7,65 tabanca ile 1 adet 9 m.m ruhsatlı tabanca ile bu silahlara ait mermiler ele geçirildiği bildirildi.

Kızıltepe ilçesinde yaklaşık 4 ay önce meydana gelen olayda, yetkililerin verdiği bilgiye dayanılarak, ilçenin Eşme (Meskenter)  mahallesi yakınlarında 47 KD 393 plakalı özel otomobili ile seyir halinde iken, gelen gaz kokusunu kontrol etmek için arabasından inen 27 yaşındaki sürücü Abdulkadir Şil, aracın bagaj  kapısını açar açmaz  LPG tüpünün alev alması sonucu olay yerinde yanarak feci bir şekilde can verdiği ileri sürülmüş,  daha sonra ise, hayatını kaybeden Abdulkadir Şil'in cinayet kurbanı olduğu ortaya çıkmıştı. (İLKHA)