Eğitim Bir-Sen 5. Olağan Genel Kurulu`nda genel başkanlık için Genel Başkanvekili Ahmet Özer ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın yarışıyor. Genel Kurul yarın genel başkan ve delegelerin seçiminin ardından sona erecek.
Eğitim-Bir-Sen`in 5. Olağan Genel Kurulu Rixos Otel`de divan seçiminin yapılmasıyla başladı. Divan Başkanlığına Şeref Malkoç, Başkan Yardımcılığına üye Halit Ortaköy, Üye Hüseyin Öztürk, Katip Üye Hülya Ayhan, Katip Üye Kadriye Kaplan seçildi. Genel Kurula Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül`de katıldı.
Etyemez, burada yaptığı konuşmada, “Yeryüzünün hakim medeniyeti Batı medeniyeti sınıfta kalmıştır. Yeryüzü insanlığının sorunlarını çözemediğini artık çok bariz bir şekilde görüyoruz. İslam coğrafyasında insanlık aleminde akan kanların durması için insani değerleri temel alan bir medeniyetin yeniden inşa edilmesi gerekir. O medeniyeti inşa edecek de bizim aziz milletimizdir. Bu milletin öncüleri olacak olanlar da eğitimcilerdir” diye konuştu.
Modern toplumlarda demokrasinin, insan haklarının ve hukuk devletinin kurumsallaşmasının ana unsurlarından birinin, sivil toplum örgütleri olduğunu ifade eden MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, 28 Şubat`ta yaşanan olumsuzlukların giderilmesi, Türkiye`de demokrasinin kurumsallaşması için çalışan Gündoğdu`ya ve Eğitim Bir-Sen`lilere teşekkür etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül de STK`ların demokrasi mücadelesinde dik ve omurgalı durmasının önemine değinerek, AK Parti iktidarıyla IMF`ye olan bütün borçların silindiğini anlattı.
Eğitim Bir-Sen`de genel başkanlık için Genel Başkanvekili Ahmet Özer ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ali Yalçın yarışıyor. Genel Kurul yarın genel başkan ve delegelerin seçiminin ardından sona erecek.