Ceylanpınar dört yol mevkiinde Belediye Personeli ve inşaat sahipleri arasında çıkan silahlı kavga  ile ilgili bir açıklama yapan  Hür Dava Partisi Ceylanpınar İlçe Başkanı Adnan Sağlam her iki tarafa itidal çağrısında bulundu.

Sağlam, açıklamasında, “14.02.2015 Tarihinde çarşı dört yol mevkiinde yaşanan ve yoldan geçmekte olan masum bir vatandaşımızın vefatı birçok kişinin de yaralanması ile neticelenen çatışmanın taraflarını itidale davet ediyoruz.”dedi. 

Her iki  tarafın kullanılan dil konusunda yapıcı olmalarını gerektiğini belirten Sağlam, “Toplumda ağır yaralara neden olacak olaylarda ilk yapılması gereken şey, yangını önce söndürmektir. Daha sonra yapılması gereken ise, oturup yaşananların ortaya çıkarılması ve bunu kamuoyuyla paylaşmasıdır. Şu aşamada kim haklı, kim haksız durumundan çok, yaşanabilecek toplumsal olayların önüne geçmek, herkesin asıl görevidir. Bu konuda olayın taraflarına kullanılan dil konusunda birleştirici ve yapıcı olmaları  çağrısında  bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kimsenin Ceylanpınar`ın huzurunu kaçırmaya hakkı yoktur”

Sağlam, açıklamasının son bölümünde, “Hiç kimsenin güzel ilçemiz Ceylanpınar`ın huzurunu kaçırmaya hakkı yoktur. Yaşanan çatışmaların halkımızın huzurunu kaçırdığı, toplumdaki ayrıştırmayı arttırdığı gözlenmiştir. Toplumun sinir uçlarına dokunan ne şer`i ne örfi ne de hukuki olan bu olayın açtığı yaralar, acilen sarılmalıdır. Mevcut problemler Hakk`ın hukuku gözetilerek, hukuki çerçevede çözüme kavuşturulmalıdır. Şahsi ve menfi tavırlar ,bizi çözümden ziyade çözümsüzlüğe sevk edeceğinden, milletin hukukunu görmezden gelmek büyük bir zulüm olacaktır. Elinde imkân olan herkes, bu ateşi söndürme gayretinde olmalıdır, aksi kimseye hiçbir şey kazandırmaz.  HÜDA PAR olarak biz  bu noktada Ceylanpınar halkı için elimizden geleni yapmaya hazır olduğumuzu kamuoyuyla paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu.    (Mustafa Kaynak- İLKHA)