Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre kent genelinde devam eden kar yağışı ve aşırı soğuklar nedeniyle Kocaeli`nde 19.02.2015 (bir gün) tarihinde, ilk ve orta dereceli okullar  tatil edildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, “Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; ilimizde aralıklarla devam eden kar yağışının, bu gece ve 19.02.2015 günü etkisini artırması beklenmektedir. Valiliğimizce öğrencilerimizin herhangi bir risk ve mağduriyetle karşılaşmaması için anaokulu, ilkokul, ortaokul, liseler ile özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim ve öğretime 19.02.2015  günü 1 (bir) gün ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve  hamile personel idari izinli sayılacaktır” denildi.

Vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Valilik açıklamasında, “Kar yağışının genel hayatı olumsuz etkilemesi, ulaşım hizmetlerinde ve trafikte oluşturulacağı güçlükler göz önünde bulundurulmalıdır. Vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkılmaması, trafiğe çıkan araçların mutlaka zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, kuraldışı ve trafik seyrini tehlikeye atıcı davranışlardan kaçınılması, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerekir. Vatandaşların, görülebilecek don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları ve resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri gerekir” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)