Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi işbirliğiyle, Kozan Ticaret Odası Toplantı Salonunda, Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı uzmanları tarafından muhtarlara "Madde Bağımlılığı ve Öfke Kontrolü" konulu seminer verildi. Seminere çok sayıda muhtar katıldı.

Seminerde konuşan Kozan Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Şenöz, bazı şebekelerin, okul önlerinde ve çevresindeki sakin yerlerde bekleyerek hedef aldıkları gençleri madde bağımlısı yapmaya çalıştıklarını ifade etti.

Programa katılan muhtarlara teşekkür eden Şenöz, "Belediyelerin kırsal mahallelerdeki temsilcileri olan muhtarlarımızı bu illete karşı bilinçlendirmek için Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile böyle bir bilgilendirme semineri düzenledik. Emeği geçenlere ve davetimize icabet eden siz değerli muhtarlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Öfke kontrolü hakkında muhtarları bilgilendiren Sağlık Daire Başkanlığı Uzmanları ise öfkenin aslında insan vücudunda bulunan doğal bir durum olduğunu, insanın öfkelendiğinde vücudun nöro adrenalin salgıladığını ve bu nedenle öfkelenen kişinin elini kolunu ve sesini kullandığını belirtti. Öfkenin kontrol edilebileceğini ifade eden uzmanlar kontrol edilmeyen öfkenin bireyin çevresindeki herkesi olumsuz etkileyeceğini söyledi.  (İLKHA)