Saadet Partisi Batman İl Başkanlığı yazılı basın açıklaması yaparak, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

“Acı ve gözyaşı bu coğrafyanın kaderi değil”

Tarih boyunca acı ve gözyaşının eksik olmadığı bu bölgenin genleriyle oynandığı belirtilen açıklamada, “Yaklaşık bir asırdan fazla zamandır, hem Kürt hem de Müslüman olduğu için kafasına balyozlar indirilen ve zulme maruz bırakılan bu halkın önümüzdeki seçimlerde çok dikkatli olması gerekir. Şu anda uygulanması düşünülen özerklik ya da başkanlık sistemi iktidar hırsıyla, koltuk sevdasıyla halkın önüne sunulmaktadır. Acı ve gözyaşı bu coğrafyanın kaderi değildir. Bunu siyasi saiklerle söylemiyoruz; 6-8 Ekim olayları bunun göstergesidir. Halkın canına kastedildi, malı talan edildi.” denildi.

“Tekçi zihniyet değişmedikçe zulüm devam edecektir”

“Bir barış umudumuz var ama geliştirilen yöntemlerin siyasi kaygılar taşımasından dolayı bu mümkün görünmüyor” sözlerine yer verilen açıklamada,“ Net söylüyoruz. Bu iş adil düzen söyleminden vazgeçenlerle ve kabul etmeyenlerle olmaz. Kardeşlik hukuku geliştirilmeden barış sağlanmaz. Kardeşlik, Konya-Ankara-Eskişehir-İstanbul hızlı tren seferleriyle sağlanamaz. Ancak Siirt-Mardin-Batman-Van-Ankara-İstanbul hızlı tren seferleriyle sağlanabilir. Kardeşlik hukuku saraya 16 Türk devletinin askerlerini dizmekle sağlanmaz. Siz oraya Emevilerin, Abbasilerin, Mervanilerin akserlerini de koymadıkça sağlanmaz. İstanbul’da yapılmakta olan üçüncü köprünün adını Selahaddin-i Eyyübi, FekiyeTeyra, MelayiCiziri ismini koymadan, üçüncü havaalanına Said-i Nursi, Şeyh Sait ismini vermedikçe sağlanmaz.” ifadelerine yer verildi.

Tekçi zihniyet değişmedikçe zulmün devam edeceği vurgulanan açıklamanın devamında ,“Ha sosyalizm ha komünizm; insanları sınıf ayırımına tabi tutan hiçbir sistem bu coğrafyada tutmaz. Bu coğrafyanın genetik yapısına aykırıdır. Özerklik buradaki tekçi yapıyı güçlendirecektir. Bu da acı ve gözyaşı demektir.” İfadeleri kullanıldı.

“Toplumun kültür dokusu bozulmuştur”

Özgecan olayına da değinilen açıklamada, “Son günlerde Türkiye’de yaşanan ve en son Tarsus’ta Özgecan kızımızın vahşice öldürülmesine sebep olan insanlık dışı olaylarının her gün daha da tırmanarak arttığını büyük bir dehşetle izliyoruz. Canice işlenen bu olay bize bir kez daha bu ülkede bir şeylerin yanlış uygulandığını göstermiştir. Toplumun kültür dokusu bozulmuştur. İnancı zayıflamış insanlar sokaklarda adeta bir suç makinesi haline gelmiştir.İnancından, kültüründen kopan insanlık Allah korkusundan da yoksun olunca bu vahşetlerin olması kaçınılmazdır. Bu sebeple bu toplumun özüne dönmesi İslam kardeşliği ile yeniden yoğrulması gerekmektedir. Ancak o zaman bu tür vahşetlerin olgunlaştığı bataklıklar koruyacaktır.” İfadeleri kaydedildi. İLKHA)