Bürokratik işlemleri olabildiğince azaltarak hizmet kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, internet üzerinden başvuru ile iş yeri açma ruhsatını alan ilk esnafa belgesini verdi.

İnternet üzerinden başvuru yaparak iş yeri açma ruhsatı işlemlerini tamamlayan esnaf Rukiye Albayrak’a belgesini takdim eden İsmail Hakkı Edebali, “İlçedeki iş yeri açma ve çalıştırma ruhsat başvuruları ile ruhsat harcı ödemelerinin internet üzerinden yapılmasına olanak sağlanması önemli. Biz bürokratik işlemleri olabildiğince azaltarak hizmet kalitemizi arttırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Yıldırım’da iş yeri açmak isteyenlerin daha önce birkaç defa belediyeye gelmek zorunda kaldığını belirten Edebali, “E-Belediye uygulamamızı geliştirerek belediyemizin faaliyetlerine hız kazandırmayı amaçlamıştık. Bugün de bu hedefimizin sonucunda işyeri ruhsatını kolaylıkla alan esnafımıza belgesini takdim etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

E-belediye üzerinden yaptığı başvuru ile iş yeri açma ruhsatını alan esnaf Rukiye Albayrak ise projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İş yeri ruhsatımı kolaylıkla aldım. Bu hizmeti hayata geçiren başta Yıldırım Belediye Başkanı Sayın İsmail Hakkı Edebali olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi. (İLKHA)