Diyanet-Sen Gaziantep Şube Başkanı Müslüm Göral, Uluslararası Kürdistan sanat buluşması etkinliğinde İslam'ın şiarlarından ve tesettürün simgesi olan çarşafı kadına yönelik kölelik simgesi olarak gösterilmesini kınadı. Göral, HDP ve türevlerinin bu tavırlarının mütedeyyin bir toplum olan Kürt toplumu tarafından kabul edilmeyeceğine dikkat çekti.

“Allah`ın emri olan çarşaf ile alay edildi”

Çarşaflı bayanların şahsında Allah`ın emri olan çarşaf ile alay edildiğini belirten Göral, “Daha önce de yine 25 Kasım`da “Kadına şiddete hayır” adı altında buna benzer bir çirkin gösteri yapıldı. Çarşaflı kardeşlerimizin Allah`ın emri olan çarşaf ile alay edildi. Bu şekilde İslam`ın kadına şiddete teşvik ettiği gibi bir algı oluşması için bazı eylemlerde bulunuldu. Buna benzer bir eylem de geçtiğimiz günlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği bir resim sergisi adı altında, 6 tane bayana çarşaf giydirilerek yere oturtularak onları aşağılayarak güya İslam`ın kadına özgürlüğü kısıtladığını, özgürlüğün açılıp saçılmakla olduğunu bu şekilde belirtmeleri Mütedeyyin bir toplum olan Kürt toplumu tarafından kabul edilmektedir.” dedi.

“Kürt toplumu bu tür hakaretleri kabul etmez”

Kürt toplumunun bu tür hakaretleri kabul etmeyeceğini belirten Göral, “Bu tür şeyler kesinlikle Kürt toplumu tarafından kabul edilmediği gibi buna en güzel cevabı da vermektedirler. Bu grubun sürekli bu tür çirkin eylemlerde bulunması aslında kendileri aleyhinedir. Kürt toplumu bu tür hakaretleri kabul etmez. Bu tür hareketlerden kaçınmalıdırlar artık bunu anlamalıdırlar. Kürt toplumu dini ve örfi değerlerine gelenek göreneklerine saygılı ve düşkün bir toplumdur. Ne hikmetse bunlar bir türlü Mütedeyyin Kürt toplumunun değerlerini anlayamamaktadır. Bu şekilde Kürt toplumunun yozlaşması için Kürtlerin bu mütedeyyin hareketlerinin yozlaşması için veya dışarıdaki bazı topluluklara kendilerini farklı bir şekilde göstermek amacıyla bu gibi hareketlerde bulunmaktadırlar. Bu yanlış hareketler, bu İslam dışı hareketler mütedeyyin Kürt toplumu tarafından kabul edilmeyecektir. İslam`a ve çarşafa yapılan bu hareketi şiddetle kınıyorum.” ifadelerini kullandı.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)