İstanbul`da etkili olan kar yağışı hava trafiğini adeta alt üst etti. İstanbul Atatürk Havalimanı`na inmeye hazırlanan uçaklar dakikalarca havada tur atmak zorunda kaldı. İnişe geçen bazı uçaklar ise pistteki frenleme değerlerinin yetersiz olması sebebiyle pas geçmek zorunda kaldı. Görüş mesafesi zaman zaman limitlerin altına indi. Hava trafik kontrolörleri ve pilotlar, zorlu hava koşulları karşısında olağanüstü performans sergilerken hava trafiğindeki yoğunluk sebebiyle uçaklara havada tur attırıldı.

Birçok uçak Karadeniz ve Marmara üzerinde daireler çizerek iniş sırasının kendilerine gelmesini bekledi. Bu sırada bazı uçaklar yakıt kritiğine girdi. Bu uçaklara iniş önceliği sağlandı.

8 KEZ DENEDİ BAŞARAMADI
Kanada`nın Toronto kentinden İstanbul`a gelen Air Canada`ya ait uçak Atatürk Havalimanı`ndaki meteorolojik koşullar sebebiyle dakikalarca inişini gerçekleştiremedi. Kanada`dan uzun bir yolculuğun sonunda İstanbul`a inmeye hazırlanan uçak, dakikalarca havada tur atmak zorunda kaldı. Karadeniz üzerinde aynı bölgede 7 tur atan uçak iniş için Atatürk Havalimanı`na alçalmaya başladı ancak bir kez daha geri dönmek zorunda kaldı. Şu sıralarda Kanada uçağı havada tur atmaya devam ediyor.

11.05: Air Canada'ya ait uçak iki kez piste inmek için deneme yaptı. Ancak ikisinde de başarılı olamadı. Uçak şu sıralarda halen tur atmaya devam ediyor.