Ağrı’nın  Merkez İlçelerindeki ortaokullarda görev yapan Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji branşında görev yapan 22 öğretmenin katıldığı programda konusunda uzman akademisyen ve eğitimciler tarafından ‘Üstün Yetenekli Çocukların tanılanması, özellikleri ve eğitimleri’ konularında seminerler verildi.



Bölgede ve Ağrı’da bir ilk olma niteliğindeki bu çalışmayla ilgili öğretmenlerin üstün yetenekli çocuklar hususunda farkındalıklarını arttırılması amaçlandı.  Açılışını üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal’ın yaptığı eğitim programı, 14-15 ve 21-22  Şubat günlerinde olmak üzere toplam  28 saat devam edecek.



Ağrı İÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Ünal programın açılış konuşmasında; “Bildiğimiz üzere yeryüzündeki en önemli kaynak insan kaynağıdır. İnsanların sahip olduğu zeka ve yeteneklerin okul öncesi dönemden itibaren tanınması ve eğitim sürecinin sahip olduğu bu özellikler doğrultusunda planlanması; modern eğitim sistemlerinin hedeflemiş olduğu kendini gerçekleştirmiş, eğitimli ve duyarlı vatandaş yetiştirmenin ön koşulunu oluşturmaktadır. Aynı yaş, deneyim veya çevre şartlarına sahip akranlarına göre, üstün performans gösteren veya yüksek düzeyde başarı elde eden çocuklar ve gençleri kapsayan üstün yetenekli çocukların tespiti ve eğitimi de Özel Eğitim faaliyetlerinin önemli bir alanını oluşturmaktadır. Dünya’da önemle üzerinde durulan bir eğitim alanı olan Üstün Yetenekli Çocukların Eğitimi henüz yeni bir alan olmasına karşın ülkemizde de giderek önem kazanmaktadır.“ dedi.



Prof. Dr.Ünal seminere katılan eğitimcilere de seslenerek, ”Ülkemizin önemli bir zenginliğini oluşturan üstün yetenekli çocukları keşfedecek ve değerlendirecek olan siz kıymetli öğretmenlersiniz. Bu sertifika programı sizin bu alandaki kabiliyetlerinizi keşfetme, geliştirme yönüyle önem arz etmektedir. Bizler Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak ilimizin gelişmesi, kalkınması, eğitim yönüyle atılımlar yapması noktasında her zaman ilimize hizmet etmeye hazırız. Programı düzenleyen üniversitemizin öğretim elemanlarına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Ayrıca siz öğretmenlerin de böylesi önemli bir topluluğun eğitimine yapacağınız katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)