Birçok sivil toplum kuruluşunun da katıldığı toplantıda, son zamanda toplumdaki yolsuzlaştırma ve ahlaksızlaştırmaya değinilen basın açıklaması yapıldı.

Yapılan basın açıklamasında “ Ahiret inancı ve hesap günü kişilerin gündeminden düşürülmüş ve toplumsal kontrol mekanizması işlevsizleştirilmiş, tamamen pervasız hareket eden bireylerden müteşekkil bir toplum meydana getirilmeye çalışılmıştır. Tarsus’ta hunharca katledilen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan kardeşimizin maruz kaldığı muamele ve hiçbir kutsalı kalmayan, gözü dönmüş güruh tarafından hunharca katledilmesi, sekülerizmin ve seküler eğitimin insanlığı hangi derekeye düşürdüğünü göstermesi bakımından son derece manidar ve tüyler ürperticidir." Denildi.

Açıklamanın devamında , "Bu kardeşimizin şahsında kadına tacizi, tecavüzü ve şiddeti nefretle kınıyoruz! Bunu yapanları da lanetliyor kederli ailesine başsağlığı diliyoruz. Biz ortak değerler platformu olarak diyoruz ki: “Peygamberimizin; bir Müslüman’a kardeşinin kanı da malı da haramdır. Allah’ın haram ve dokunulmaz kıldığı canı haksız yere öldüremezsin.” sözünü dilimiz döndüğünce anlatmak zorundayız.” İfadelerine yer verildi.  ( İLKHA)