Karataş bölgesinde yapılan Şahinbey Sanayi Sitesi'nde ihaleye girmelerine rağmen dükkân alamadıklarını iddia eden oto tamircileri, normalde 5 yıl geri ödemesiz, 10 yılda ödenecek dükkân ücretlerinin şimdi yarısını peşin, kalanının da 2 yılda kendilerinden istenmesine tepki gösterdi.

“Şuan esnaf çok mağdur durumda”

Kendileri için yeni yapılan dükkanlara girmedikleri halde para ödediklerini ileri süren oto tamirci esnafı Adem Çalışır, “Bundan iki yıl önce ihaleye girdiğimizde bize yeni dükkânlarla ilgili 2 yıl yüzde 20’si peşin, geri kalan kısmının ise 10 yıl içerisinde geri ödeneceği şeklinde anlaşmıştık. Şuan ise ödemelerimiz yeni yapılan dükkânlara girmediğimiz halde başladı. Şuanda yarısı peşin diğer yarısı ise 2 yılda alınacak. Oysaki dükkânlar bize yüzde 20'si peşin geri kalanı ise 10 yılda geri ödemeli şeklinde verildi. Şu an esnaf çok mağdur durumda.” dedi.

“200-250 bin liralık dükkânları 330-350 bin liraya almak zorunda kalacağız”

200-250 bin TL’lik dükkânları 330-350 bin liraya almak zorunda kaldıklarını belirten Çalışır, “Esnaf dükkân taksitini mi ödesin? Yoksa evini mi geçindirsin? Ne yapacağımızı şaşırdık. Zaten şu an işlerimiz pekiyi değil, esnaf mağdur. Başkanımız ile her hangi bir görüşme sağlanamıyor. Belediye esnafı çok büyük şekilde mağdur etti. Esnaf olarak işlerimiz şuan durgun, dükkânları aldık. Bu Defa Tefe-Tüfe konuldu. Önce yüzde 18’lik bir ödeme vardı. Şimdi de Tefe-Tüfe koyuldu. Bu Tefe-Tüfe’den dolayı biz 200-250 bin liralık dükkânları 330-350 bin liraya almak zorunda kalacağız. Yazıktır, günahtır. İki duvara 330 bin lira nasıl vereceğiz.”diye sitem etti.

“Bir an önce mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz”

Esnaf olarak mağdur olduklarını ve mağduriyetlerinin giderilmesini istediklerini belirten Çalışır, “Esnaf olarak hepimiz mağduruz. Kiramızı, elektrik, BAĞKUR ve sigortamızı, hiç birini ödeyemiyoruz. Yanımızda çalışan işçilerin parasını bile düzenli olarak veremiyoruz. Çok zor durumda kaldık. Bir an önce bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Belediye ticarethane mi? Neredeyse emlakçılık yapıyorlar.”diyerek tepki gösterdi.

“Sorunumuz anlatacak bir muhatap bulamıyoruz”

Sorunlarını anlatacak muhatap bulamadıklarını belirten Çalışır, “Sorunumuz anlatacak bir muhatap bulamıyoruz. Kimin yanına gitsek herkes bizi birbirine havale ediyor. Dükkânlarda kanal kazdırılmaya izin verilmeyecek diyorlar. Ben dükkânda kanal kazmazsam nasıl para kazanacağız. Para kazanmazsak ödemelerimizi nasıl ödeyeceğiz. Daha biz dükkâna geçmeden, dükkânda gözle görülür bir şey yok iken taksitler başlatıldı.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)