Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsünün peyzaj çalışmaları kapsamında iki aydan beri devam eden ağaçlandırma faaliyetlerine katkıda bulunmak amacıyla Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) Mütevelli Kurulu Üyesi Nevzat Eldem, 315 adet yetişkin ağaç hibe etti.

Hayırsever işadamı Eldem’e teşekkür eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, bir üniversitede doğal alanlara sahip olunması ve yerleşkenin korunarak yeşillendirilmesinin yaşamsal bir önem taşıdığına dikkati çekti.

Göreve geldiği günden itibaren üniversiteye bağlı yerleşkenin ağaçlandırılması ve fakültelerin birinci etap peyzaj çalışmaları kapsamında çok ciddi çalışmaların yapıldığını açıklayan Ağırakça, “Üniversitemiz yerleşkelerinde yer alan ağaçsız sahalara, iklim şartlarına uygun fidan ve ağaçların tespitini yaparak dikimlerini gerçekleştirdik. Bu çalışmaların sonucunda Mardin’in orman ve mesire sahasını artırma hedefinden de hareketle üniversitemizce bölge iklimine uyumlu ağaç dikimleri sağlandı.” dedi.

Üniversite yerleşkesinin ağaçlandırılarak oluşturtulacak orman ve mesire sahalarının yapılması sonucunda, bölge iklimine mikro düzeyde de olumlu etki edebilecek bir hâle geleceğini vurgulayan Ağırakça, “Üniversitemizi birlikte sadece akademik bir faaliyet merkezi olarak değil, fiziki görüntüsü ile de öğrencilerimize ve halkımıza hitap edecek, öğrencilerin iyi zaman geçirecekleri bir yer haline getirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda katkılarını esirgemeyen hayırsever hemşerilerimize de teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Ağırakça sözlerini şöyle sürdürdü; “Her platformda vurguladığımız gibi şehriyle bütünleşen bir üniversite olmak hedefiyle hareket ediyoruz. Kampüs alanımızda hemşerilerimizin istifadesine sunulacak orman ve mesire alanları Mardin halkının üniversiteyle bütünleşmesinde aktif bir rol oynayacaktır.”

Artuklu Üniversitesinin son iki aydır başlattığı peyzaj çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla Mardinli İşadamı Nevzat Eldem’in gönderdiği ve İzmir Torbalı’da kendisine ait fidanlıkta yetiştirilen 115 Akçaağaç, 180 Çınar, 8 Leylandi, 6 sığla ve 6 Tesbih türlerinden olmak üzere toplam, 315 ağaçtan oluşuyor.

Önümüzdeki Nisan ayında 2 bin yetişkin ağacın daha üniversite yerleşkesinde dikilmesi bekleniyor. (M. Salih Keskin – İLKHA)