Mardin İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Adana'dan Mardin'e gelen bir yolcu otobüsünde şüpheli bir şahsın olduğunun tespit edilmesi üzerine Nusaybin Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde otobüsten inen şüpheli Ş.A'nın takibe alındığı belirtildi.

Otobüs terminalinin tuvaletine girmesi üzerine tuvaletten çıkan Ş.A'nın yapılan üst aramasında herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığı ifade edilen açıklamada, görevliler tarafından şahsın tuvaletin penceresinden herhangi bir şey atabileceği göz önünde bulundurularak tuvaletin arka kısmında yaptığı araştırma neticesinde üzeri bantlanmış poşet içerisinde 46 gram taş halinde kokainin ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, Kızıltepe ilçesi Atatürk Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir kıraathanede uyuşturucu madde satışı yapıldığının tespit edilmesi üzerine yapılan çalışmalar neticesinde O.S (35) ve U.A'nın (20) yakalandığı evlerinde yapılan aramada 56 fişek halinde 376 gram esrar ele geçirildiği kaydedildi.

Gözaltına alınan U.A ve O.S'nin çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandığı belirtilen açıklamada, Ş.A'nın ise sorgusunun sürdüğü halen devam ettiği kaydedildi. (M. Salih Keskin – İLKHA)